Literatura_rasprave i dojmovi

Post Reply
Gwydion

Dunja wrote:
Gwydion wrote:
Dunja wrote:Da li je netko možda čitao "Ključevi psihičke magije", autor Slavinski?
Ima da se skine na onom spisku literature u pdf-u koji sam ostavio na temi koja se otprilike tako i zove. Problem sa Slavetom je taj što on, kad je to pisao, nije baš najbolje razumeo o čemu piše tako da ga treba čitati sa "zrnom soli".
Čini mi se da nije jedini autor kod kojeg treba pripaziti. :| Na što točno misliš da nije najbolje razumio? :?:
Znaš kako, ja sam sa njim radio otprilike godinu dana, ima tome iha haj godina, tako što sam od njega uzimao privatne lekcije iz okultizma. U tom smislu znam i kako funkcioniše van knjiga. Stvar sa njim je u tome što on uvek sve to daje na svoj način i sve uvek prilagodi svojim idejama. Kada je on pisao te knjige ni n azapadu nije bilo puno literature, tako da je njemu Regardie, a ja sam uspeo da detektujem i Ophiela i u nekim skriptama čak i Russella, bio glavni izvor. Ali on jednostavno nikad nije zašao duboko u takav okultizam. Imam utisak da je mnogo više energije uložio u neku postmodernu psihologiju i sajentologiju. Dakle on je koristio strane knjige, ali budući da se time nije duboko bavio mislim da je u velikoj meri to dato sa priličnim nerazumevanjem materije. Nekad čak i nedovoljno ili čak površno, kao u slučaju njegovog rada o talismanima gde je skroz neadekvatno dana priča o skalama boja i njihovoj upotrebi.
Mislim, budimo realni. 90% autora danas nema pojma o čemu piše. Kreig je dobar, ali u nekim momentima prosto vrišti da on prenosi nečiju tuđu priču, a da on to nije proradio što je pretpostavka koja se kasnije i pokazala tačnom, bar u slučaju ogledala. Konstantinos mi deluje kao sličan primer. Čovek seo, iščitao puno knjiga i napisao nešto pitko i smisleno. Ali ja bih mogao da se kladim da on nema praktično iskustvo sa bar 80% toga što je napisao u raznim svojim knjigama - a tu ima i lupetanja o drogi i alkoholu i ko zna čemu.
Dunja

I zanimalo me koliko toga što je napisao u knjizi ima osnove u praksi. Mislim da nema postupka koji je opisao a da nije naveo da je to uspješno napravio a i sve mi se nekako čini njemu prilagođeno. Budući imaš iskustva u radu s dotičnim autorom, možeš objektivno prosuditi.
Artemida

Gost wrote:
Artemida wrote:Tražim Astrologiju od Crowleyja u pdf, ima li tko?
A kaj će ti? To niš ne valja :|
Jednoj dragoj osobi to tražim zbog izvrsnog opisa Neptuna!U svemu nađem dobro, kao što ti u svemu nađeš loše! 8-)
through the stars I am coming
Gost
Dežurni slastičar

hermitizam wrote:kako kome Gost.... kako kome.....
Aha, da, zaboravio sam da su tebe švabe već inficirale.
Illuminata Ultima
Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum (I.N.R.I.)
hermitizam

Gost wrote:
hermitizam wrote:kako kome Gost.... kako kome.....
Aha, da, zaboravio sam da su tebe švabe već inficirale.
inaće sam protiv švaba zbog njihove nasilne i nedvojbeno loše povijesti, ali o tome drugi put....
The Bird of the Hermes is my name,
eating my wings to make me tame.
Gost
Dežurni slastičar

azmoddon wrote:Ninoslav Šafarić???...koliko znate o njemu i sto mislite o njegovim djelima i radu???
usput i Lidija Zafirović radi za liberatu i prevela je spiralni ples na hrvatski....to izdanje koje ste citali
To bi trebalo artemidicu pitati. Možda ona zna nešto o tome.

Dakle liberatapublishers. Pa gledaj, ono što taj čovjek drlja i mrlja o kabali u onom pdf na njegovim stranicama nema veze s ničim.
A ako želiš da ti sve stavim pod jednu riječ, onda ti je to sve diletantizam.
Illuminata Ultima
emina
Site Admin

azmoddon wrote:Ninoslav Šafarić???...koliko znate o njemu i sto mislite o njegovim djelima i radu???
Ninoslav Šafarić zvuči mi kao međimurac ili zagorec...Odakle je i je li živ?
Svi imamo sjenovito jastvo koje je dio naše stvarnosti. Sjenka nije tu da nas povrijedi već da ukaže na mjesto gdje smo nepotpuni. Kada prihvatimo sjenku možemo je iscijeliti. Iscijeljena pretvara se u ljubav.
Gost
Dežurni slastičar

http://www.liberatapublishers.com/main.html

Link postvljam zato da vidite o čemu se radi, a ne da bacate pare bezveze.
Illuminata Ultima
emina
Site Admin

Uf, reiki - odmah zatvaram!
Svi imamo sjenovito jastvo koje je dio naše stvarnosti. Sjenka nije tu da nas povrijedi već da ukaže na mjesto gdje smo nepotpuni. Kada prihvatimo sjenku možemo je iscijeliti. Iscijeljena pretvara se u ljubav.
Gost
Dežurni slastičar

Ma kakvi to Bardonovo nema veze s ničim.
A što će ti uopće Kabala. To je teška materija. U stvarnim ezoternim redovima se uči tek nakon godina studija.
Nađi nešto od Dion Fortune, a evo ovdje skini Westcotta.
Illuminata Ultima
Post Reply