na netu ima dosta informacija o raw food, preporucujem ju svima

Od neskuhane hrane? Osim što se izlaže nebrojivoj količini bakterija i ostalih gadosti koje uzrokuju probavne i druge smetnje, definitivno se bolje osjeća.mensurosmani wrote:Božja hrana. Znam dosta ljudi koji se tako hrane. S tim treba oprezno i kontrolirano, jer nije dovoljno jesti samo voće i povrće i nagli prelazak može biti gadan. U svakom slučaju preporučujem, jer to je iskonska hrana i čovjek se odmah bolje osjeća.
Zato jer se ne radi o "Sirovoj hrani" već o "Raw foods" - postoji razlika! To je NAZIV za način prehrane.Kao npr... veganstvoI ne kužim zašto tema nosi engleski naziv kad mi imamo dvije lijepe riječi koje bi euforično stajale na mjestu ovih stranih.
Šimpanze ponekad pojedu bebe drugih majmuna, recimo suparničkog šimpanze. Ili pak jedu mlade babune. Insekti su im pak mnogo ćešće na jelovniku. I dobro se osećaju. Ako ćemo da koristimo argumente, hajde da ne koristimo primere iz sveta šumskih primata ok?mensurosmani wrote:A koji je to razlog?
Zbog bakterija? - čovjek je sastavljen od bakterija.
Čovjek si je oslabio obrambeni mehanizam kuhanjem hrane.
Čimpanze savršeno dobro žive bez kuhanja i ostale životinje...
Zato jer se ne radi o "Sirovoj hrani" već o "Raw foods" - postoji razlika! To je NAZIV za način prehrane.Kao npr... veganstvoI ne kužim zašto tema nosi engleski naziv kad mi imamo dvije lijepe riječi koje bi euforično stajale na mjestu ovih stranih.
Pozdrav!
mensurosmani wrote: Uglavnom čitava filozofija Raw vegana ti se sastoji u tome da kad je Bog stvarao Adama i Evu nije s njima stvorio i štednjak za kuhanje, a i Adam Kadmon i Eva su bez Kuhanja preživjeli i tolika pokoljenja poslije njihi da sve što napravi čovjek umjetnim putem ne može biti zdravije od onoga prirodnog, što nam je dragi Bog poklonio.
Upravo sam se sad zapitao. Dali bi čovjek prije pojeo skuhanu jabuku u kompotu ili svježe ubranu?