Magnetizam

Kabala, alkemija, hermetizam, organizacije, lože i redovi
Odgovorite
Avatar
emina
Site Admin
Postovi: 913
Pridružen/a: sub lis 13, 2007 9:36 pm
Lokacija: Ispod punog mjeseca
Kontakt:

sri pro 05, 2007 9:47 pm

Svemir se može definirati kao skupina magnetizirajućih sfera koje se međusobno privlače i odbijaju. Bića stvorena od strane različitih sfera dijele ovaj posebni magnetizam koji je uravnotežen univerzalnim magnetizmom.
Svi mi apsorbiramo nebeske arome pomiješane s duhom zemlje i rođene pod utjecajem različitih zvijezda. Svi mi izražavamo srodnost sa silom koja je karakterizirana određenom formom, određenim sklonošću i određenom bojom.
Cjelokupna moć magije središnja je točka univerzalne ravnoteže.
Velika tajna visoke magije, neizreciva, nepriopčiva tajna, nije ništa drugo nego točka ravnoteže između relativnog i apsolutnog.
Na koji način magnetizam djeluje kroz naše živote i kako te nedokučive sile koristiti na pravilan način tj, davati svijetlo i privlačiti svijetlo ..
Ono što želiš požeti desnom rukom, posij lijevom - temeljni zakon magnetizma..
Svi imamo sjenovito jastvo koje je dio naše stvarnosti. Sjenka nije tu da nas povrijedi već da ukaže na mjesto gdje smo nepotpuni. Kada prihvatimo sjenku možemo je iscijeliti. Iscijeljena pretvara se u ljubav.

Avatar
Tormentor
Postovi: 25
Pridružen/a: sri lis 17, 2007 8:17 pm

pon pro 10, 2007 8:30 pm

Magnetizamm, moram priznati da nisam nikad previše pričao o ovoj temi ali imam par riječi koje mi se čine prikladne za ovu temu ...

Naime več od nastanka zemlje ljudi se susreču sa magnetizmom i različitim silama koje vladaju na zemlji! Samim pojmom magnetizma veliki posrednik u svemu tome je ravnoteža što za mene upravo predstavlja temelj života . Naime sve okom nas je u ravnoteži (više manje) - protoni, neutroni elektroni svi se vrte oko jezgre - zemlja se vrti oko svoje osi, mi se vrtimo oko sunca , naša galaksija se najvjerovatnije rotira oko neke još neobjašnjene točke dakle krug ! Krug kao predmet n ije baš zanimljiv i ne predstavlja nešto posebo , okrugle stvari čine naš život. Dakle vec kad smo kod magnetizma on nemože biti zadovoljen dok se ne desi neki krug stvari koji ga vraća na željeno, početno stanje odnosno ravnotežu.

Avatar
emina
Site Admin
Postovi: 913
Pridružen/a: sub lis 13, 2007 9:36 pm
Lokacija: Ispod punog mjeseca
Kontakt:

sri kol 13, 2008 3:02 pm

Svaka misao vibrira, svaka misao emitira val i svaka misao privlači povratni val koji se s njom podudara. Taj proces ujedno se može nazvati i zakonom privlačenja. Dakle, slično privlači slično.

Na što god usmjerimo pažnju, to uzrokuje odašiljanje vibracije, vibracije su jednake traženju, odnosno našoj točki privlačenja. Prema ovom zakonu privlačimo suštinu onoga o čemu najviše razmišljamo.

Svaka misao, svaka ideja, svako Biće, svaka stvar je vibracijska, zato kada na nešto usmjerimo svoju pažnju, vibracija Bića počinje odražavati vibraciju onog na što je pažnja usmjerena. Što o tome više mislimo, to više vibriramo poput toga; što više vibriramo to nas više privlači ono što je tome slično.
Svi imamo sjenovito jastvo koje je dio naše stvarnosti. Sjenka nije tu da nas povrijedi već da ukaže na mjesto gdje smo nepotpuni. Kada prihvatimo sjenku možemo je iscijeliti. Iscijeljena pretvara se u ljubav.

Avatar
SEVERUS
Postovi: 43
Pridružen/a: pet sij 25, 2008 10:29 am

sri pro 31, 2008 12:31 am

Magnetizam se da objasniti jako dobro,u vidu trece chakre.

Avatar
Shadow
Postovi: 66
Pridružen/a: uto tra 07, 2009 1:17 am
Lokacija: Montenegro , Podgorica

uto srp 24, 2012 6:16 pm

Prilicno kako su ga Elihas Levi, i C.Agrippa vidjeli. Levi razradjuje dalje taj koncept u vidu rezonancije, pri cemu govori o prenosenju magnetnog i vibracionog djelovanja s jednong predmeta na drugi, koji mu je po necemu slican, te stoga sposoban kanalisati taj ist i uticaj ( "Trasncendental magick" ) , a meni se cini da je to veoma saglasno sa korepondencijama , recimo planeta-ton-boja :)

Odgovorite
  • Info
  • Online

    Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.