Alkemija kao filozofska i spiritualna disciplina

Kabala, alkemija, hermetizam, organizacije, lože i redovi
Avatar
angelspring
Postovi: 271
Pridružen/a: pet pro 21, 2007 10:12 am
Lokacija: zadar
Kontakt:

pon tra 07, 2008 10:17 am

jako dobar filmić :) hvala!

Avatar
Eagles
Postovi: 307
Pridružen/a: uto lis 16, 2007 10:41 am
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

pet svi 02, 2008 6:32 pm

Onda komentiraj Parcelusa. On se isto spominje u Heriju Poteru ;)

zero333
Postovi: 14
Pridružen/a: pet vel 19, 2010 2:23 pm

pet lis 07, 2011 11:01 am

Alhemija je predivna nauka, neki je jos nazivaju bozanstvena hemija. Mada danas postoji dosta okultista i slicnih koji tvrde da alhemija nema veze sa konkretnim radom u laboratoriji vec da se iskljucivo odnosi na unutrasnji rad alhemicara to jest na licnu transmutaciju alhemicara i da su svi spisi starih alhemicara odnose zapravo na spiritualni rad cista je glupost. Nemoze se poceti sa alhemijskim radaom na unutrasnjem nivou, mora se poceti na fizickom nivou, kasnije kako alhemicar pocetnik, napreduje u svojoj laboratoriskoj praksi tako napreduje i u unutrasnjoj alhemiji spiritualnoj, tek u zavrsnom stadijumu kada alhemicar uspe da stvori crveni ili beli kamen filozofa, njemu vise nije potreban laboratorijski rad da bi se bavio alhemijom, jer kako je uspeo da transmutira nize i necite metale u cisto zlato, tako je ujedno transmutiro i sebe i postao cisto i uzviseno bice savrsen adept vestine.
Cinjenica je da je prakticna lahemija veoma skupa praksa ali ova vestina koja omogucava najbirzi spiritualni razvoj a svaki trud koji se ulozi u nju visestruko se isplati.
Sa aljemijskom praksom pocinje se od biljnog carstva. I upravo u ovom carstvo neofit pocinje da stice svoje prve alhemijske vestine i upoznaje osnovne principe bozanstvene nauke. Kada nefit ovlada osnovnim laboratorijskim tehnikama, uobicajno je da napravi sedam osnovnih biljnih eliksira 1 stepena. Ovi biljni eliksiri Imaju planetarni atribude i njihov uticaj jeste ciscenje licnog alhemicarevog sumpora ili astralnog tela oni takodje direktno uticu na sefirotske centre i tada alhemicar dozivljava svoju prvu inicijacu uz pomoc vestine. Posto su alhemicareve "vibracije" sada na visem nivuou zbog dejstva ovih eliksira on sada ojacan i ohrabren moze stupiti u dalji rad. Vazno je znati da je unutrasnje stanje alhemicara direktno povezano sa kvalitetom njegovog rada. Zato alhemicar neofit i pocinje od biljnog carstva i sa 7 osnovnih planetarnih eliksira.
Hipoteticki govoreci, kada bi neko neupucen dosao do "recepture" crvenog kamena filozofa i poceo da radi po tim upustvima i na kraju dobio taj kamen, on nebi imao nikakvu sposobnost transmutacije lecenje ili inicijacije.
ORA ET LABORA

Odgovorite
  • Info
  • Online

    Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.