Liburnicon 2010

Chit-chat. Pričajte o svemu što nema veze sa magijom. Ovaj dio foruma je: babinjak, kokošinjac, kafić. :-)
Post Reply
Lord Spirit
Posts: 3
Joined: Sun Sep 28, 2008 9:39 pm
Location: Opatija

Vjerujem da bi ljude moglo zanimati pa evo sluzbene najave

Najava: Liburnicon 2010.

Neumoljivo se približava 20. i 21. kolovoz, a time i još jedan Liburnicon, festival znanstvene fantastike, fantastike, povijesti i mitologije. Polako je došlo vrijeme i da najavimo što spremamo od novotarija za ovu godinu. U sljedećim tjednima moći ćete pročitati prve najave raznih aktivnosti iz programa kao i sve ostale bitne informacije u vezi naše konvencije.
Pošto konvencija iz godine u godinu raste, prijašnji prostor u Vili Antionio postao nam je premalen, tako da će se Liburncon ove i sljedećih godina održavati u prostorijama Osnovne škole "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija (kako nas pronaći nalazi se na web-stranicama, ili će biti uskoro)

http://liburnicon.org/

Kakav program pripremamo? Za početak, tu je znanstveno-fantastični talk-show "Znanost za budućnost" kroz kroz koji će nas voditi naš popularni TV voditelj Krešimir Mišak, koji će sa svojim interesantnim gostima, znanstvenicima svjetskog glasa, pokušati odgovoriti na brojna pitanja vezana uz energetiku budućnosti; koje su sirovine budućnosti, kakve će strojeve pokretati i kako će to utjacati na naš život i društvo u cjelini. Od brojnih tema treba istaći sadržaje iz astronomije, popularnih misterija, naprednih znanosti te nezaobilaznih predavanja o popularnim SF serijama.

Na ovogodišnjem Liburniconu pripremamo mnoštvo iznenađenja, nekoliko vrlo interesantnih prezentacija, bogat program "Liburniconske čarobnjačke škole za djecu", Plažakon (zabavni program na plaži), Liburniconsku olimpijadu, glazbene i filmske sadržaje, zabavni program na Liburniconskoj terasi, turnire u društvenim igrama i kompjuterskoj igraonici, kvizove, LARP, brojne radionice, žonglerske predstave i performanse, brojne eksterne aktivnosti te nezaobilazne nove originalne Liburniconske igre. (detaljniji program uskoro na webu)

Kako bi se što bolje proveli te uživili u ulogu vašeg omiljenog lika, ponesite svoj kostim na Liburnicon! Znamo da je vruće, znamo da je tlaka, ali dovoljno je kostim ili masku nositi za vrijeme nekog natjecanja. Organizatori vam pripremaju posebne pogodnosti za sve vas kostimirane! Koje? Dođite ne Liburnicon i ostanite opet iznenađeni!
Ulaznica za Liburnicon (dva dana) iznosi 30 kuna.

SPAVANJE: Biti će organizirano spavanje u školskoj dvorani za obje noći. Prijave za smještaj možete slati na [email protected]. Nažalost, broj mjesta je ograničen stoga što prije požurite! Kotizacija za jedno noćenje iznosi 25kn. Ponesite vreće za spavanje (iako, mislim da će bit dovoljno toplo, ipak je to 8. mjesec). Gdje se drugdje u Opatiji može u srcu sezone naći smještaj za 25 kn, i to na 2 minute od plaže Very Happy

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Organizatori Liburnicona upucuju POZIV svim udrugama koji okupljaju ljubitelje znanstvane fantastike i fantastike, svim ljubiteljima sf/f-a, te svim potencijalnim izlagacima koji osjecaju da mogu pomoci - da se jave organizatorima i da zajedno organiziraju predavanja, predstavljanja, zabavne sadrzaje i ostale prigodne programe kako bi prvenstveno predstavili sebe, a s time i pomogli organizaciji Liburnicona.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Post Reply