neželim sa zaletjet već želim znati da imam dovoljno znanja i sposobnisti da sam spreman izvoditi rituale.
Uzmi Raymonda Bucklanda: Vještičje umijeće (ima u svim knjižarama i knjižnicama) i držiš se što starije, dobro uhodane literature autora: Margot Adler, Curott Phillis, Stewart i Janet Farrar, Gerald Brusseau Gardner, Sybil Leek, Charles G. Leland, Margaret Murray, Scott Cunningham, Silver Raven Wolf.q.lax wrote:Pa evo da odma prijeđem na stvar ovo sve me počelo zanimati još dok sam bio mali međutim onda sam se igrao Merlina Gandalfa itd... Ali pred nekih mjesec dana sam odlučio ozbiljno i sa maksimalnih 150% ući u svijet magije wicc-e i starih religija. Sada imam 18 godina pročitao sam dosta knjiga i to su uglavnom bile encikloprdije i sf romani tako da mi nije problem čitati jer kako se kaže znanje je moć pa moje prvo pitanje je postoje li u gradskim knjižnicama literature povezane sa starom religijom ili moram naručivati sa interneta. za sada imam popis od nekih 150 knjiga koje moram pročitati ali naravno tek nakom što ih nabavim. Da i još pitanja možet li molim vas napisati od kojeg bi materijala bilo najbolje izraditi ritualne pribore i što se mora kupiti a što možeš sam napraviti.
neželim sa zaletjet već želim znati da imam dovoljno znanja i sposobnisti da sam spreman izvoditi rituale.
Naravno, pa za to i forumi služeq.lax wrote:hvala tinadam se da ce mi to sve biti od pomoći. Ako imam još koje pitanje slobodno pitam?
I ljeska i hrast su dobri za izradu štapa, ali to ne mora biti striktno, možeš se zaputiti u šumu i pronači neku prigodnu granu. Glina, drvo, staklo, kristali, kamenje i metal su dobri materijali. Svaki alat ima svoju varijantu posvećenja. Obično ih wicce strpaju u neki zajednički okvir rituala, ja ne velim da to nije ok - no mislim da može biti orginalnije ako malo zaviriš u mitologiju i narodni folklor.q.lax wrote:Pročitao sam na jednome blogu da je majbolji materijal za izradu ritualnog štapića hrast ili ljeska jeli to istina? I koji su materijali zahvalni za pravljnje pribora i kojim postupkom to mora biti obavljeno?
U pravilu je svaka čarolija djelotvorna, možeš čak i na vlastitu ruku iskreirati nešto jer ako si dovoljno upoznat sa materijalom onda inspiracija dolazi sama od sebe, često su takve još djelotvornije jer proizlaze direktno iz tebe.q.lax wrote:e našao sam jednu stranicu sa spellovima pa molim vas može li itko pogledati i reči mi koliko je vjerodostojna http://www.everythingunderthemoon.net/bookofshadows.htm