Snovi i tumačenje snova

User avatar
angelspring
Posts: 271
Joined: Fri Dec 21, 2007 10:12 am
Location: zadar
Contact:

emina wrote:
angelspring wrote:sta simbolizira skorpion?
Ogovaranje.
hm...nisam imala pojma...sanjala sam leglo škorpiona u kući, to bi vjerojatno simboliziralo ogovaranje u kući :roll: ne čudim se obzirom kakva mi je svekrva :D
nixana
Posts: 5
Joined: Fri Apr 18, 2008 2:31 pm

Sanjala sam zmajicu u letu kako nosi ružu.......Bila je plave boje,a ruža žute.Što to znači?Prijateljica je sanjala 2 labuda,a druga mlin na koji sleta fenix.Pitaju što znače!
nixana
Posts: 5
Joined: Fri Apr 18, 2008 2:31 pm

Sjećate se Avy?To sam ja,samo pod drugim imenom i profilom.... :D :twisted:
User avatar
Gost
Dežurni slastičar
Posts: 475
Joined: Sat Nov 10, 2007 9:06 pm
Contact:

nixana wrote:Sanjala sam zmajicu u letu kako nosi ružu.......Bila je plave boje,a ruža žute.Što to znači?Prijateljica je sanjala 2 labuda,a druga mlin na koji sleta fenix.Pitaju što znače!
Znači da su čitale previše slikovnice kad su bile male.
Illuminata Ultima
Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum (I.N.R.I.)
nixana
Posts: 5
Joined: Fri Apr 18, 2008 2:31 pm

izgleda
User avatar
Lilith
Posts: 7
Joined: Fri Dec 28, 2007 3:38 pm
Location: Tamna strana meseca

Da se nadovezem....ja cesto sanjam da letim.
i tako letim,letim u snu i onda se najednom setim da ja ustvari ne mogu da letim pocnem da padam....
User avatar
Succubus Lilith
Posts: 44
Joined: Fri Mar 07, 2008 7:34 pm

ja sam sanjala da jedem škorpiona...sa nutelom, lol. vidjela sam da je značenje škorpiona ogovaranje ali pojesti ga, što bi to značilo? da ću pojest one koji me ogovaraju? LOL
User avatar
v_nbls
Posts: 100
Joined: Mon Nov 12, 2007 11:52 pm

sanjala sam curicu kao duh bez jezika.. :o
"..too weird to live, too rare to die.."
User avatar
Bastet
Posts: 61
Joined: Tue Dec 04, 2007 10:38 pm

hm, ja sam imala problema s onim skeletonima, a sad pak mjesecima sanjam vlakove... pomozite jer ja putujem jednom tjedno i nikako da stignem :D
a osim toga sanjam i male kornjače... ok, to kužim, valjda, strašno želim da mi moje korni imaju potomstvo, al vlakovi... nije da baš imam neku želju...
Ut sementem feceris, ita metes.
Jaz
Posts: 45
Joined: Wed Jul 09, 2008 1:00 am

evo postati ču vam neka osobna razmišljanja i iskustva o snovima, koja sam pokupio s vremenom što iz knjiga što iz iskustva, te ču ih nekako podijeliti po skupinama, da ne tražite po raznim sanjaricama i tako gubite vrijeme koje je previše dragocijeno da bi te ga trošili na gluposti. :)

1. Snovi koji su odraz najosnovnijih fizioloških potreba.
npr. mjehur vam je pun, a vi sanjate vodu... definitivno morate otići isprazniti mjehur. E sad, da ne bi sve bilo tako jednostavno, ti snovi nekad mogu biti i kompliciraniji. San o letenju, predstavlja jedan od najugodnijih osječaja, što nije čudno jer jer letenje često predstavlja orgazam. Također, zmije na ovoj "niskoj" razini sanjanja mogu predstavljati falus, pa sad ako ste žena, očito je... ako ste muškarac, možda postoji problem? :)
2. Snovi naših težnji.
Tu bi se moglo svrstati jako puno naših snova i zapravo predstavljaju naše aspiracije u bilo kojem području, npr. možete sanjati da ste u vezi s nekom osobom... da ste ste unaprijeđeni na poslu... uglavnom, ovu je vrstu snova poželjno analizirati i dobro razmisliti, jer na neki način predstavljaju vaše namjere kojih možda i niste svjesni. Često su ovi snovi vrlo ugodni, jer se ostvaruje upravo ono što želimo.
3. Snovi problema
Ovdje bi se mogli svrstati snovi koji ukazuju na probleme koji nas tište. To su uglavnom neugodni snovi. Često s osječajem proganjanja i nesigurnosti. Također, i ovdje se može sanjati zmije, ribe, paukove.... U ovom području može biti različitih snova, od onoh na "niskim" razinama koji predstavljaju neke naše trenutne probleme do onih koje je poželjno dobro razmotriti jer predstavljaju potisnute konflikte, pa čak i traume iz djetinjstva. Tu mogu, ali i ne moraju spadati snovi koje ponavljate, bilo da ih sanjate jednom ili dva puta godišnje ili učestalo. Ne treba ni spominjati da je važno dobro razmisliti o takvim snovima.
4. Snovi vidovitosti
Ovaj dio snova može ponekad biti vrlo jednostavan i jako realan. Snovi o vidovitosti su samo dio jedne grupe snova, koji sanjaju gotovo svi koji se na neki način zanimaju za proricanje, okultno i magiju ili pak samo razmišljaju o tome ili uopće ne razmišljaju :). Ovi snovi mogu biti jednostavni ali i jako jako složeni.
Post Reply