Astrologija

Gost
Dežurni slastičar

Artemida wrote:Gost, ti valjaš takve notorne gluposti, da mi se kosa diže, ali zapravo mi te je žao.Muškarac koji mrzi žene ?Astrologinje?Hmmm...Problemi sa pametnim curicama iz rane dobi, frustracije...
Ajde, prestani negirati, to je sve što radiš na forumima, negiraš i nadmenim stavom pokušavat napuhat svoj ego.
Makla sam se sa tvog foruma, iako je zanimljiv, samo zato što poštujem interese onog koji je napravio forum, ali ovdje se ne mičem, sviđa mi se i ostat ću dokle god se i ostalima sviđa.
Žao mi te je , ponavljam, ali ovim uvredama samo pokazuješ tko si.
Opraštam ti još jednom, ali ne ustupam ni korak više
Skini se sa topica posvećenih astrologiji, ovdje niti spadaš niti te traže!
Nađi svoje mjesto, posveti se sebi i onom što možeš
Hm. Čekaj malo, mislim da su pomiješane babe i žabe.
Ja sam lijepo i jasno objasnio zašto tvoje tumačenje nema veze s renesansnim alkemijsko-astrološkim glifom.
Drugo, nigdje nisam rekao da mrzim žene ili astrologinje, ja sam samo citirao jednog od najutjecajnijih hrvatskih astrologa.
Sad. zašto je to gosp. Savić izjavio, ja ne znam, navjerojatnije zato jer je u 30 godina svog rada toliko puta naišao na takve slučajeve da je čovjek jednostavno donio takav zaključak.
Ovo je tema o astrologiji, i tu se raspravlja o raznim aspektima astrologije i različitim pristupima. Meni uopće ne smeta što ti pišeš po forumu, ali mora ti biti jasno da je ovo javni forum i da su određene izjave znanja ili neznanja podvrgnute kritici.

Gwydion. Ovdje ti je nastala tako... neka rasprava u stilu tebe i Noxa, pa bih te zamolio za ruzumijevanje. Jednostavno mi je jadno da se forumima šeću "veliki astrološki mudraci" čije znanje nije daleko od Milana Radonjića (koji također ima diplomu :? )
Illuminata Ultima
Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum (I.N.R.I.)
v_nbls

haha sto se toliko opterecujete?
meni je bas gost zanimljiv, ima odgovor na sve i to onako grubi s crnim humorom, ima stav da nam je
tata (zeli da naucimo, moza na malo tezi nacin,ali ne zeli da krivo naucimo) predstavlja se da je strog,
ali a mislim da je zapravo iza ove maske jedna velika maza!

"Ivan Savić, jedan od najpoznatijih astrologa Hrvatske, je jednom prilikom na televiziji izjavio "kako je jedini motiv zašto se žene počinju baviti astrologijom taj što nisu na normalne načine uspjele doći do muškarca svog života, pa se nadaju kako će im astrologija u tome pomoći"."
hahah ovo je pre-smijesno
a zasto se onda ivan savic bavi astrologijom - ni on nije uspio naci savrsenog muskarca? a kako bi drugacije znao da su zene bas zbog tog razloga u astrologiji....
"..too weird to live, too rare to die.."
Gwydion

Gost wrote:

Gwydion. Ovdje ti je nastala tako... neka rasprava u stilu tebe i Noxa, pa bih te zamolio za ruzumijevanje. Jednostavno mi je jadno da se forumima šeću "veliki astrološki mudraci" čije znanje nije daleko od Milana Radonjića (koji također ima diplomu :? )
Razlika je ogromna i ja ne bih ovde ulazio u detalje objašnjavanja toga. Ono je posve specifična priča, ne kažem da ovce nema nekih površnih sličnosti, ali poznajući pozadinu onoga mogu da tvrdim ovo što rekoh.

Elem, što se tiče Radonjića on jeste išao na časove kod nekog ko je prošao neke BoTA lekcije, te zna ponešto o Tarotu. No na televiziju su mu rekli da sve to zaboravi i da doslovno lupeta. Jedan od ciljeva je i tarot i astrologiju pretstaviti u javnosti kao debilnu stvar.
Ne poznajem GospoDŽicu Artemidu, no zar vam nije palo na pamet da joj uzmete sliku, pa ako je čemu izvedete na piČe. Mislim, hermetizam tu i tamo, al recimo ono da i tako to 8-)
Last edited by Gwydion on Fri Nov 30, 2007 4:32 pm, edited 1 time in total.
Gwydion

v_nbls wrote:haha sto se toliko opterecujete?
meni je bas gost zanimljiv, ima odgovor na sve i to onako grubi s crnim humorom, ima stav da nam je
tata (zeli da naucimo, moza na malo tezi nacin,ali ne zeli da krivo naucimo) predstavlja se da je strog,

"Ivan Savić, jedan od najpoznatijih astrologa Hrvatske, je jednom prilikom na televiziji izjavio "kako je jedini motiv zašto se žene počinju baviti astrologijom taj što nisu na normalne načine uspjele doći do muškarca svog života, pa se nadaju kako će im astrologija u tome pomoći"."
a zasto se onda ivan savic bavi astrologijom - ni on nije uspio naci savrsenog muskarca? a kako bi drugacije znao da su zene bas zbog tog razloga u astrologiji....
Možda čovek empirijski proverava stepen vlažnosti i aktuelne motive žena astrologa po Hrvatskoj?
Gost
Dežurni slastičar

v_nbls wrote:haha sto se toliko opterecujete?
Yeap, prokljuvio/la si me. :)

v_nbls wrote:"Ivan Savić, jedan od najpoznatijih astrologa Hrvatske, je jednom prilikom na televiziji izjavio "kako je jedini motiv zašto se žene počinju baviti astrologijom taj što nisu na normalne načine uspjele doći do muškarca svog života, pa se nadaju kako će im astrologija u tome pomoći"."
E to ne znam. To morate njega pitati.
Illuminata Ultima
Dunja

Gost da li bi bio voljan malo objasniti razlike u tradicionalnoj i modernoj astrologiji? To se više puta spominjalo pa ne bi bilo loše da netko objasni. ;)
Gost
Dežurni slastičar

Ne znam što ti zoveš tradicionalnom, ali postoji Astrologija, kakvu su koristili Grci i Egipćani, koja se temeljila na znanjima iniciranih i postoji lakrdija koju danas zovu astrologija, gdje svaka druga baba u karte gleda.
Bolje da ručak kuha ili rublje pere.
Illuminata Ultima
Artemida

Astrologijom su se nekada bavili samo visoko obrazovani ljudi (Ptolomej, Brahe, Kepler, Galilei i mnogi drugi) pa se uglavnom koristila u krugovima svećenika i znanstvenika, a horoskopi su bili izrađivani samo za kraljeve i posebno značajne osobe.
S obzirom da astrologija pruža puno mogućnosti i može se primijeniti na dosta različitih područja, s tim da je došlo do osnovne podjele na tradicionalnu i modernu astrologiju, postepeno su se stvarale i ostale podjele. Razna istraživanja još uvijek traju, a time se pojavljuju i novi pristupi, kao i novi načini primjene astrologije, tako da će se zasigurno stvarati još novih podgrupa astrologije. To astrolozima pruža mogućnost specijalizacije u određenom području bilo po pitanju tematike ili načina rada, u svakom slučaju kroz profiliranje u nekom smjeru raste i kvaliteta rada. Astrologija je preopsežna da bi se moglo zaći u dubinu svih tih područja, tako da je itekako potrebno usredotočiti se na samo neka područja i u njima se posvetiti istraživanjima. Tradicionalna astrologija.je krenula od planeta vidljivih golim okom, dakle tu su bili svjetla – Sunce i Mjesec, te planete Merkur, Venera, Mars, Jupiter i Saturn. U to vrijeme i s tim spoznajama o planetama i njihovim utjecajima astrologija je sasvim dobro funkcionirala. Sve što se tiče osobnosti gleda se kroz prvih pet planeta, dok Jupiter i Saturn pokazuju neke druge sfere ličnosti. Tradicionalna astrologija se i dan danas zadržala na tim principima i još uvijek živi, dok se moderna orijentirala i na novootkrivene planete, prihvaćajući njihove utjecaje na život pojedinca.
Unutar tog sustava se ne uzimaju u obzir planete koje nisu vidljive golim okom, dakle one iza Saturna, stoga im se i ne pripisuje nikakva vladavina nad znakovima. Dakle, znakom Škorpiona je oduvijek vladao i vladat će planet Mars
Svakom znaku je dodijeljen planet vladar: Ovnom vlada Mars, Bikom Venera, Blizancima Merkur, Rakom Mjesec, Lavom Sunce, Djevicom Merkur , Vagom Venera, Škorpionom Mars , Strijelcem Jupiter, Jarcem Saturn, Vodenjakom Saturn, te Ribama Jupiter.
Moderna astrologija je u vladarstva uključila i izvan-saturnovske planete pa je tako Škorpion kao suvladara dobio Plutona, Vodenjak Urana, a Ribe Neptuna.
Tradicionalna astrologija s negodovanjem će reagirati kada im se spomene psihološka astrologija. Zašto? Zato što ona za njih nije ´prava´ astrologija. Jer prava bi astrologija i pravi astrolog trebali odmah znati zašto ste došli, što vas muči i što će vam se dogoditi. ´Pravi´ astrolog ne bi trebao svojeg klijenta ispitivati niti tražiti od njega bilo kakvu informaciju. Malo morgen… Svaka astrološka (i druga) konzultacija trebala bi biti interakcija. Bez obzira kakvi vas problemi muče, od astrologa dobit ćete bolji i objektivniji uvid u ono što vam se događa. Vjerojatno i ono što ne biste baš niti htjeli čuti – zato ste i došli, bili vi toga svjesni ili ne. zadatak astrologa i astrologije je– otkriti vam vaša vlastita neotkrivena područja i proširiti vam horizonte, ukazati vam na vaše mogućnosti, dati vam vašu sudbinu u vaše vlastite ruke
Astrologija je pod vladavinom Urana. Uran je planet koji spada u domenu tzv. transpersonalnih, transcendentnih planeta. Neki astrolozi neće se ni baviti tumačenjem značenja ovog planeta u horoskopima svojih klijenata jer će zaključiti da Uran (a i drugi njemu slični)u njihovu horoskopu uopće ne pokazuje svoje djelovanje. Činjenica je da kada zakoračimo u sferu transpersonalnih planeta da smo zakoračili u nepoznato i neistraženo. Poznati svjetski astrolog Howard Sasportas je Uran, Neptun i Pluton nazvao bogovima promjena. I doista, tamo gdje ovaj trojac prođe tamo trava više ne raste.
Kao što tradicionalisti žestoko negiraju modernu astrologiju, i moderni astrolozi negiraju način tumačenja i mnoge pristupe koje tradicionalna zagovara.
Zato nije čudo da se čuju ovakvi komentari kakve daje Gost, jer su njemu sve ostalo babe, naravno ako nisu dide.
A osim toga, baš volim kad ne kuham, (koji put mi se uopće ne kuha!!!, a može mi se :D )uživati u astrologiji, hehehehe
Rublje mi pere muž, pa opet imam vremena za astrologiju
Čini mi li se to, Gost, da imaš nešto protiv emancipacije?Ako je tako, baš mi je žao
:mrgreen:
through the stars I am coming
Tinkleh

Pluton vise nije planet, a i otkrivena su nova tjela koja kruze oko Sunca a veca su od Plutona no i dalje nedovoljno velika da bi se proglasili planetama. Kako ona utjecu na sve to?
Gost
Dežurni slastičar

Artemida wrote:Dakle, znakom Škorpiona je oduvijek vladao i vladat će planet Mars
Svakom znaku je dodijeljen planet vladar: Ovnom vlada Mars, Bikom Venera, Blizancima Merkur, Rakom Mjesec, Lavom Sunce, Djevicom Merkur , Vagom Venera, Škorpionom Mars , Strijelcem Jupiter, Jarcem Saturn, Vodenjakom Saturn, te Ribama Jupiter.
E vidiš kako trtljaš. Kako pobogu planeta može vladati sazviježđem koje je udaljeno tisućama svjetlosnih godina, tj. tisućama miliona kilometara. :?:
Radije djetetu i suprugu rublje popeglati i topli obrok napraviti nego proučavati jeftinu prodaju magle.
Illuminata Ultima
Post Reply