Astrologija

Post Reply
emina
Site Admin

Dunja wrote:Mislim da bi trebalo napomenuti kada se već bavimo ovom temom da osobe koje se time stručno bave savjetuju da se povjerenje pokloni samo godišnjim horoskopima. U svim dnevnim novinama mogu se pronaći horoskopi za svaki dan i mnogi s veseljem čitaju u autobusu, tramvaju itd. što im zvijezde poručuju za taj dan. Čini mi se da ljudi čak svoje ponašanje prilagođavaju tim horoskopima i ako piše da će taj dan biti težak i sa sukobima s okolinom, osoba se tako i ponaša. Kakvo je vaše mišljenje o tome?
Pa to je i glavni razlog tenzija ovdje. Nitko ne želi da se na osnovi nečijeg tumačenja osoba povodi. Mogu samo dati osvrt na tarot kojim se koristim i kojeg će netko isto tako snažno osuditi - zbog čega? Zbog toga što se osoba kojoj se čita snažno uvjerena u rezultat - putem autosugestije - određeno ponaša, reagira ili se povodi...Pa na neki način možete baš vi biti zaslužni za utjecanje na nečiju sudbinu...No po mom sudu ionako svi mi utječemo na druge svijesno ili nesvjesno, tako da dok god je osoba na određenoj distanci i tumačenje fer, a ne lažno, sve ok. Kolko ljudi znate da si mantra tipa - život mi je super - pa u to povjeruje, ali u destruktivne stvari i nesreću odmah. Nitko do sad nije naveo valjani razlog zašto je astrološko čitanje tako loša stvar. Jako me zanima razlog.
Svi imamo sjenovito jastvo koje je dio naše stvarnosti. Sjenka nije tu da nas povrijedi već da ukaže na mjesto gdje smo nepotpuni. Kada prihvatimo sjenku možemo je iscijeliti. Iscijeljena pretvara se u ljubav.
Artemida

Inconnu wrote:Jao. I tu su ovi nadobudni "astrolozi."

Ima jedna interesantna stvar. Kada netko spomene da su astrologiju proučavali samo i isključivo inicijanti stvarnih škola misterija, forumski "astrolozi" samo mrtvi-hladni pređu preko te činjenice. Jer, naravno, nitko od njih nije inicijant. Šteta da nisu, zaista, svijet bi bio ljepši. Ali ovako dobivamo samo te neke njihove.. pa, bljuvotine.

:|
Nitko ti ne brani da preskočiš ove stranice, ako su za tebe bljuvotine, ti se ispovraćaj i ne vraćaj se gdje ti ne paše.
Po čemu sudiš da ja nisam inicijant i da ovo nije upravo moj zadatak?
Ali pokušavati prinuditi ljude da otkriju svoju pripadnost bilo kojoj skupini, praviti liste, to znači dovesti u pitanje slobodu izražavanja i odlučivanja o svom izboru.
Jednostavno, za sve ima vremena.
Za radoznale, tranzitni Uran je u ribama, a Uran je buđenje astrologije i širenje među svjesnima, izlazak iz tajni Riba, koje su same po sebi duhovnost.
through the stars I am coming
Artemida

Dunja wrote:Mislim da bi trebalo napomenuti kada se već bavimo ovom temom da osobe koje se time stručno bave savjetuju da se povjerenje pokloni samo godišnjim horoskopima. ?
Horoskopi dnevnih novina bili su prvi nagovještaj izvlačenja astrologije među mnoštvo, da nije bilo toga nikad se ne bi mnogi osvijestili, no popularnost ovakvih horoskopa doprinijela je interesu i prihvaćanju astrologije koja je bila najosporavanija disciplina uopće.
Upravo to, kao i postojanje interneta , omogućilo je širenje astrološke misli, pa mnogi forumski astrolozi rade upravo na tome , neki svjesno , neki ne...
Oni koji su svjesni vremena vodenjaka, čiji je vladar Uran, nositelj astrologije, uopće se ne čude Prometeju današnjeg vremena.
Natalna karta je samoispitivanje i duboki proces samospoznaje, koji traje koliko i sam život, zato ćete često susresti rečenice gdje se astrolozi pozivaju na dugogodišnju praksu, no vrijeme se ubrzalo, pa je i proces spoznaja unutar astrološke misli puno brži.
Godišnji horoskopi su samo širenje tema iz natalne karte, ništa se neće dogoditi što natalna nema zacrtano već kao programski kod mogućnosti.
Zato je baza učenja na natalnim kartama, odatle počinje samospoznaja
Artemida

emina wrote:...No po mom sudu ionako svi mi utječemo na druge svijesno ili nesvjesno, tako da dok god je osoba na određenoj distanci i tumačenje fer, a ne lažno, sve ok. .
Utjecati pozitivno i svjesno je jedan od najvažnijih zadataka modernog astrologa(time ne diram u klasifikaciju astrologije).Poticati osobu da uvidi svoje mogućnosti i napreduje na poljima gdje je najviše može rasti, kao i da osvijesti neke svoje loše strane i uspije prevladati strahove, zaista je primarni zadatak.
I sad smo došli do astrološke etike, najbitnijeg zadatka za samog astrologa (i majstora tarota , kao i maga).No, to je cjelina sama za sebe, ali evo, važan dio te cjeline je ne determinirati budućnost!
Inconnu

Artemida wrote:Po čemu sudiš da ja nisam inicijant i da ovo nije upravo moj zadatak?
:D :D :D

Nemam komentara. Oni koji znaju zašto, znaju.
Artemida

Inconnu wrote:
Artemida wrote:Po čemu sudiš da ja nisam inicijant i da ovo nije upravo moj zadatak?
:D :D :D

Nemam komentara. Oni koji znaju zašto, znaju.
Nemaš komentara jer ih nemožeš ni imati.Sve što si napisao palo bi u vodu kao i tvoje opservacije o bljuvotinama.Zato si odlučio povući se i kvazi mudro,pitijski odgovarati.
Ok., prihvaćam, to je tvoj stav,takav si kakav si.
Moj je drukčiji, ja govorim bez straha, iz srca , sa najplemenitijim namjerama.
Ali i direktno (moja mana)
Zna zaboljeti ;)
Inconnu

Mogu komentirati ako baš želiš.

Napisao sam što sam napisao u tom prethodnom postu da izbjegnem ovo, ali ako baš hoćeš...

Samo zaista neinformirana (da ne kažem neki drugi izraz) osoba je u stanju provaliti tako nešto. "Inicijant sa zadatkom da radi ovo na forumu.." :lol: Antologijska izjava. Sve i da netko takav postoji, ne bi seruckao o ljubavi i poslu.
Ali da, znam, to je dio tvoga paravana. Lupaš knjiške stvari, a u biti preko pm-ova stvarnim potencijalima otkrivaš stvarno značenje astrologije, koje si dobila nakon 10-ak godina rada na sebi unutar neke škole misterija. Mora da je to to. :D
Artemida

Inconnu wrote:Mogu komentirati ako baš želiš.

Napisao sam što sam napisao u tom prethodnom postu da izbjegnem ovo, ali ako baš hoćeš...

Samo zaista neinformirana (da ne kažem neki drugi izraz) je u stanju provaliti tako nešto. "Inicijant sa zadatkom da radi ovo na forumu.." :lol: Antologijska izjava. Sve i da netko takav postoji, ne bi seruckao o ljubavi i poslu.
Ali da, znam, to je dio tvoga paravana. Lupaš knjiške stvari, a u biti preko pm-ova stvarnim potencijalima otkrivaš stvarno značenje astrologije, koje si dobila nakon 10-ak godina rada na sebi unutar neke škole misterija. Mora da je to to. :D
Oho, takla sam te!
Odlučio si govoriti, odlično!
A sad reci, radi drugih ovdje, jesi li i ti inicijant?
Znaš li uopće kodeks ponašanja onih koji su inicirani?
Zamisli, seruckam o najvažnijoj stvari na svijetu:LJUBAVI!
Knjiške stvari su početak izučavanja, ne možeš bez abecede pisati ni čitati.A nije mi namjera stvoriti pravu školu astrologije , dovoljno je naučiti osnove i pokazati put, ostalo je na ljudima koji to žele.
I nije 10 godina...20 godina!A tek zadnje 3 sam inicirana.Zadnju godinu postala i predavač ;)
da si bio normalan u razgovoru još bih ti rekla kako se dolazi do toga
Inconnu

Misliš da pričaš o Ljubavi? Tebi su te sitne međuljudske vezice Ljubav? Miješaš ljubav i Ljubav.

Hm, predavač.. to smrdi na Akropolu. Koji, usput rečeno, nisu škola misterija, nego kulturna udruga. Jest da imaju mističnih vježbica nakon nekog vremena i solidno teoretsko znanje, ali egregor ne. Dakle, nula bodova što se suptilnijih planova tiče.

Ovdje sam jer sam vidio mnoštvo zainteresiranih klinaca koji se zanesu u posve crne, ili u boljem slučaju, nestvarne stvari, poput ovih kakve ti plasiraš, i žao mi ih je, s obzirom da imaju interes, a dobivaju krive informacije. To što se ti sada koprcaš nije toliko bitno kao činjenica da će netko od njih ovo pročitati i možda mu/joj to nađe mjesto u svijesti pa odluči biti oprezniji/ja kada dobre tete "koje samo žele usmjeriti ljude" počnu piskarati.
Artemida

Inconnu wrote:Misliš da pričaš o Ljubavi? Tebi su te sitne međuljudske vezice Ljubav? Miješaš ljubav i Ljubav...
Ljubav je SVE, čak i te "vezice"
Inconnu wrote:Hm, predavač.. to smrdi na Akropolu. Koji, usput rečeno, nisu škola misterija, nego kulturna udruga..
:D Krivo
Inconnu wrote:Ovdje sam jer sam vidio mnoštvo zainteresiranih klinaca koji se zanesu u posve crne, ili u boljem slučaju, nestvarne stvari, poput ovih kakve ti plasiraš, i žao mi ih je, s obzirom da imaju interes, a dobivaju krive informacije..
Ti si spasilac klinaca od crne astrologije!?
Inconnu wrote: To što se ti sada koprcaš nije toliko bitno kao činjenica da će netko od njih ovo pročitati i možda mu/joj to nađe mjesto u svijesti pa odluči biti oprezniji/ja kada dobre tete "koje samo žele usmjeriti ljude" počnu piskarati.
Koprcati se može onaj koji nema šta reći, a ja imam puuuno toga.
Inconu, ti nemaš ništa!Jedino što si do sada pokazao je oponiranje i negacija.
Nisi nam rekao jesi li ti iniciran?
Nisi nam rekao što je to Ljubav!
Nisi nam rekao zašto klinci moraju biti oprezni dok čitaju ovo moje piskaranje o astrologiji!?
Nisi nam rekao ništa!
A toliko puno riječi...
Post Reply