Indigo djeca

Post Reply
User avatar
little wich
Posts: 264
Joined: Thu Dec 31, 2009 6:55 pm
Location: Bar

Zanima me sto mislite o fenomenu indugo djeca?

PRICA O INDIGO MALISANU


Prvo nesto opcenito: suprug i njegova obitelj su kineski Amerikanci, a supruga je njemacko-finskog podrijetla. Obitelj supruga polaze vrlo mnogo na obrazovanje te se djeca odgajaju u snaznoj potrebi da uspiju u zivotu. To jos ponekad ima znatnog utjecaja na njihovu djecu u smislu uspoređivanja tko je bolji, bistriji i brzi. Naravno oni ne sudjeluju u tom natjecanju tko je bolji. Ali isto tako se ne moze sprijeciti da se događa to oko njih. Od petero djece u siroj obitelji jedino je njen muski nasljednik, njen sin.

Na Bozic su posjetili svoje rođake a njen sin kojemu je bilo tada 4 godine, hvalio se s svojom igrackom "Milenijskim sokolom" koju je dobio od njih. Igracka je bila glomazna a u njoj su se nalazile sve vrste malih odjeljaka. U to vrijeme ga nije zanimao taj dio igre. Jedino se rado pretvarao da leti i da gađa rakete-izivljavajuci svoju mastu.

Jedan od njegovih rođaka zamolio ga je da se igra s njim i povadio je sva vratasca iz odjeljka. Zatim ih je skupio na jednu hrpu, predao malisanu i upitao ga: "Mozes li ih vratiti natrag?" Bila je to zamka! Sva su vrata bila iste boje, a razlike u velicini i boji bile su male. Taj rođak je imao tri kceri i mnostvo osobnih programa, pa ih njegova reakcija nije mnogo iznenadila.

Majka se polako ukljucila u cijeli događaj. Malisan ju je pogledao bez sjaja u ocima, pogledom koji se nikad ne zaboravlja. Bio je to pogled kojim je gledao i iscekivao sto ce uciniti, i u trenutku kad je procitao njene namjere, namjere mame lavice: Nece dopustiti da se to desi njenom sinu. Pogledao je pogledom koji je govorio:Odmakni se mama, rijesit cu ovo sam, i osjetila je energetski pomak kad je preuzeo nadzor nad cijelim sobom. Svi su se okrenuli prema njemu i iznenadili. Rođaku je malisan rekao:"Nikad to nisam radio, da vidim. " nakon toga se pozabavio vratascima i sve ih vratio brzo i tocno na pravo mjesto. Kad je bio gotov doslo je opet do energetskog pomaka i pogledao je prema majci kao da pita:"Je li to bilo u redu?" Majka se nasmijesila i pohvalila sina. Tada nitko nije izravno komentirao ovu situaciju. Svi su znali i shvatili da ce svatko za sebe izvuci lekciju i to zato jer je ovaj malac odlucio samostalno uciti.

Indigo djeca su rođeni majstori, gotovo svatko od njih. Moramo shvatiti kako potpuno ocekuju od svakog od nas da cinimo ono sto oni prirodno cine, a ako to ne cinimo, stiscu nasu dugmad sve dok to ne ucinimo, tj. dok ne zavladamo nasim vlastitim zivotima. Tako kad je malisan ucinio svoje, poucio je svakoga tihu lekciju, ukljucujuci i samog sebe. Bili smo svjedoci mnogih slucajeva pa i vlastitih koje su malisani rijesili na isti nacin. Situaciju bi odmjerili i zatim bi odabrali sta ce uciniti na temelju onoga sto su tada zeljeli iskusiti. Jedine prilagodbe ovoga obrasca koje smo vidjeli osnivale su se na tome kakvu su vrstu podrske imali. U tom sigurnom okruzenju dosljedno se koristi ovaj obrazac.

Sigurnost je vrlo vazna, jer se sva djeca trebaju osjecati sigurnom u potpunom istrazivanju svog svijeta. Za Indigo djecu, sigurnost znaci da je u redu sto stvari rade na drugaciji nacin! Najbolje sto mozemo uciniti za njih i za nas je, davanje svakome dovoljno prostora za takve stvari.


ROBERT GERARD, dr. sci.-predavac, vizionar i iscjeljitelj. Vlasnik izdavacke kuce Oughten House Publications. Nudi radionice o iscjeljujucim DNA tehnikama te drzi predavanja i radionice sirom svijeta.

I kaze: "Jeste umorni od slusanja kako je nov narastaj djece tako problematican?" Robert intuitivno zna kakvu je vrstu malisana imao, a bio je dovoljno mudar da se suoci s tim izazovom. Stoga, Indigo djeca nisu problem nego radost! Ustanovio je da je to konstantno: Ili se Indigo djeca sudaraju sa zidovima uz disfunkciju u obitelji ili predstavljaju glavni izvor radosti u obitelji! Ne bi bilo posteno da moj rad u ovoj knjizi nije to pokazao.

TKO SU INDIGO DJECA I STO NAM PORUCUJU?!

Indigo malisani donose suptilne poruke izvan nasega cjelokupnog znanja. Dobro i pazljivo ih promatrajte, slusajte njihove poruke i uronite u njih. Na takav nacin pomazu u iznalazenju nase istine, nase svrhe i naseg mira. Gledajte ih u oci. Neka su blagoslovljena nasa Indigo djeca! Tocno znaju sto su dosli ispuniti na ovom planetu. Cvrsto podupirem tu pojavu, ne samo kao roditelj, nego kao i savjetnik, i zaista sam sretna sto imam takav uvid. Moj je dom cesto slicio prenocistu s doruckom, te je svaki pisac, umjetnik i suradnik koji me posjetio uvijek drzao da je Samara veoma zabavno dijete. Odlazili bi sa njom u sobu, igrali se razgovarali o tome tko sto zna. Kad bi sisli iz sobe cinili su se mnogo mirniji i radosniji. Samara bi svakog ocjenjivala na svoj nacin. U komunikaciji sa odraslima iznosila bi svoje unutarnje dijete i jednostavnost bivanja. S druge strane, prilicno je kriticna glede svojih vrsnjaka. Cesto smatra da je previse odbacuju ili da joj se previse dive. Cesto Samaru moram uciti kako da se izrazava na ljubazan nacin.

Vecina Indigo malisana vide anđele i druga bica u eteru. S vremena na vrijeme, detaljno opisuju ono sto vide. To nije masta, to je objasnjenje. Među sobom Indigo malisani otvoreno govore o onome sto vide dok ih ne obesrabre drugi ljudi. Srecom, sve se vise ljudi otvara i slusa te poslanike. Nase tlapnje o djeci zamjenjuje radoznalost i povjerenje.

Indigo malisane fasciniraju tocnost i međuljudski odnosi. Lako se uznemire ako stvari, osobito razgovori, postanu nesinkronizirani. Uzivaju u spontanosti i lako se uzbude zbog nikakvog cistog razloga. Mnogim ljudima je tesko komunicirati s takvom djecom, jer im pristupaju s vec unaprijed stvorenim uvjerenjima i pravilima koja djeca nemaju.

Dok ste bili dijete, koliko ste puta culi opako pitanje: "Sto zelis postati kad odrastes?" Odmah ste planirali buduce zvanje ili djelatnost. Zar vas to nije izbacilo iz sadasnjosti? Pitanje "Sto zelis biti?" je silovanje, prekid, interferencija bivanja i zivljenja u tom trenutku. Malisani su sve sto trebaju biti; Oni su svoji. Pustimo ih na miru da budu tocno ono sto jesu.

INDIGO - ISCJELJUJU?!!!


Indigo djeca imaju prirođene iscjelujuce sposobnosti koje vec obicno jesu aktivne, međumim, mozda ih ne znaju koristiti! Najspektakularnija stvar koja je primjecena bila je formiranje grupa, prilagođavajuci se cak i prostorno osobito oko nekog drugog malisana koje je mozda bilo bolesno ili uzrujano pa su sjedili i mijesali svoju energiju s energijom tog djeteta. Najcesce su se grupirali u parove ili ponekad bi stvarali grupe i sjedili, bilo u trokutu bilo u obliku dijamanta. To se nije događalo izravno nego veoma suptilno. Kad bi zavrsili, krenuli bi na nesto drugo. Bilo je zapanjujuce. Oni su to cinili ali nisu zeljeli raspravljati o tome; u nekim slucajevima nisu cak bili ni svjesni sto cine ili zasto to cine! Cinilo im se to tako prirodno. Dosli bi sjedili kraj djeteta neko vrjeme, ako mu je nesto trebalo, i onda bi otisli.

Druga veoma zanimljiva stvar bila je da bi stalno tijekom godine prolazili razdoblja međusobnog privlacenja i odbijanja ili razdoblja stvarne potrebe za međusobnim druzenjem, pa zatim razdoblja bez takvih potreba. Nije bas sasvim jasno, ali cini se da se to podudara s pojedinacnim osobnim razvojem. Blizina i briga koju su gajili jedni prema drugima nikada se nije izgubila tjekom razdoblja odvojenosti, ali se ne bi vracali jedno drugome sve dok nije bilo vrijeme za to. Neke posebne informacije o iscjeljivanju necu navoditi jer svima je jasno sto je iscjeljiteljska moc. A Indigo malisani je posjeduju.
User avatar
little wich
Posts: 264
Joined: Thu Dec 31, 2009 6:55 pm
Location: Bar

O INDIGO MALISANIMA
Bebe indiga su zivahne od rođenja, njihovi roditelji obicno kazu da su se rodile sirom otvorenih ociju. Bebama ove (indigo) boje aure treba manje sna nego drugoj djeci, malo spavaju i lako se bude.Te bebe inace mirnije spavaju ako ih se podupre s jastukom. Cesto duboko i cvrsto spavaju popodne,da bi zaspali kasnije u noci. No brzo prestanu osjecati potrebu za popodnevnim snom ili ako spavaju popodne, ostaju budni do kasno u noc. Nocu se cesto bude placuci ili loše raspolozena, osobito ako ih se naglo podigne ili ako naglo ustanu. Posljedica je fizicka bol, strah i smusenost. Ovu djecu treba buditi polako i njezno, sto moze potrajati, ali zato za nagradu imamo raspolozeno dijete tijekom citavog dana.

Indigo djeca vole mlijecne proizvode, sladoled, sir,ali cesto fizicki ne podnose kravlje mlijeko pa pate od zacepljenja disnih puteva, kaslja, hunjavice i upala uha, zato treba upotrebljavati proizvode od kozjeg mlijeka. Indiga su veoma osjetljiva pa im treba vise mira nego drugoj djeci.Ta djeca nisu razmazena, samo imaju drugacije potrebe. Vole slusati baroknu ili meditativnu glazbu (npr.Vangelis),ona ih smiruje. Indigo djeca se vrlo brzo razvijaju, tijekom prve dvije godine zivota, koordinacija pokreta i rucna spretnost razvijaju im se brze nego kod njihovih vrsnjaka.
Sto se tice temperamenta, indiga objedinjuju muske i zenske osobine, nemaju predrasuda prema seksualnim sklonostima drugih i oni vode ljubav vise dusom nego tijelom. Seksualnost nije za njih izrazavanje muzevnosti ili zenstvenosti, nego sposobnost duse da komunicira s drugom dusom. Seksualni odnosi su za indiga tako intenzivan oblik komuniciranja da ne mogu zamisliti seks koji sluzi samo za zadovoljenje fizickih potreba. Oni pazljivo odabiru partnere,dajuci prednost osobama koje intuitivno shvacaju duhovnost razmjene seksualne energije pri spolnom cinu i takva ih iskustva duhovno i fizicki obnavljaju. Vise im odgovaraju intenzivni, pa makar i rjeđi seksualni dozivljaji, nego mnostvo beznacajnih odnosa, pa stoga ponekad djeluju kao osobe koje seks ne zanima.

Indiga djeluju kao da su rođena znajici sve. Kao da se sjecaju gdje su bili prije nego sto su stigli na ovaj svijet. To je mozda posljedica duhovne evolucije ili pak prirođena osobina ove boje aure. Indiga imaju jedinstven odnos prema visem bicu i mnogi od nas matraju da je vise bice nesto sto je iznad nas. Nasa duhovna evolucija je nastojanje da se uzdignemo uz pomoc znanja, bavljenja duhovnim stvarima i samoispitivanja. Izgleda da Indiga prirodno osjecaju vise bice, to je za njih svakodnevna stvarnost a ne teoloska koncepcija. Indiga nasu teznju k duhovnosti dozivljavaju kao izvjestacenost, slicno kako je Krist shvacao farizeje. Indiga su cak kao i mala djeca nadareni za bavljenje duhovnim stvarima i postuju obredna pomagala kao sto su tamjan, talismani i kandila. Te im stvari cesto sluze kao igracke. Intuitivno ih vole i cjene. Ne sputavaju ih stare tradicije, navike ili sustavi vjerovanja. Ta djeca znaju da u svemiru postoje jedan red i ustrojstvo koji imaju male veze sa pravilima koje su smislili ljudi. Oni su u stanju postici holisticku duhovnost, podici svoj osobni unutarnji hram u kojem ce naci mjesta za razlicite sustave vjerovanja.

"Sada svi roditelji zele da je njihovo dijete ono posebno, da od svog rođenja ima promjenjen DNA. Sve je postalo nalik na natjecanje. Vec duze vrijeme se radi sa ovom djecom. Ona su ljudi, ona su samo humanija, mudrija i zdrava ljudska bica. Stoga je dobro znati ( roditelji, lijecnici, pisci i novinari) - opustite se i ucite od svojeg Indigo malisana." A u sljedecem postu nesto i o njihovom DNA.

NADARENA ILI PROBLEMATICNA DJECA? (Doreen Virtue, dr.sci.)


Znamo da se Indigo djeca rađaju kao vidljivo nadarena djeca. Mnoga su od njih prirodni filozofi koji razmisljaju o znacenju zivota i kako da spase planet. To su prirođeno nadareni znanstvenici, izumitelji i umjetnici. Pa ipak, nase drustvo, izgrađeno na staroj energiji, gasi nadarenost Indigo malisana. Prema izvjescu Nacionalne fondacije za nadarenu kreativnu djecu, neprofitne, nesektaske organizacije, ciji je glavni cilj ucinkovito pomagati nadarenoj djeci. Mnoga se od njih pogresno smatraju djecom "s poteskocama u ucenju". Prema rukovoditeljima ove organizacije: Mnogima se pogresno dijagnosticira ADHD ( poremecaji hiperaktivnosti uz pomanjkanje paznje.) A mnogi roditelji nisu svjesni da je njihovo dijete mozda potencijalno nadareno."

Oni navode sljedece karakteristike kako bi vam pomogli ustanoviti je li vase dijete nadareno;

- veoma je osjetljivo, ima visak energije, lako mu biva dosadno-cini se kao da nema sposobnost koncentracije. Potrebne su mu emocionalno stabilne i sigurne odrasle osobe u njgovom okruzenju.
- odupirat ce se autoritetu ako nema demokratske usmjerenosti. Ima omljene nacine ucenja, osobito na citanje i matematiku.
- Moze se lako frustrirati, jer ima velike ideje, ali mu nedostaje resusa ili ljudi koji mu mogu pomoci u njihovu ostvarenju.
- uci s istrazivacke razine, opire se pamcenju cinjenica napamet ili da samo bude slusatelj u nastavi.
- Ne moze sjediti mirno osim ako se jako ne udubi i zainteresira u nesto sto ga vrlo zanima.
- veoma je suosjecajan; muce ga razni strahovi, poput smrti i gubitka njemu dragih osoba.
- Ako rano dozivi neuspjeh, moze odustati i u njega se mogu razviti trajne blokade u ucenju.

Kad malo bolje pogledamo zvuci kao opis Indigo djeteta - a vama??? Organizacija se poklapa s rezultatima nasih istrazivanja da se i "nadarena djeca" mogu povuci u sebe ako se osjecaju ugrozenima ili otuđenima te tako mogu zrtvovati svoju kreativnost da bi pripadali. Mnoga djeca koja se testiraju pokazuju visok IQ, ali cesto i "zamrznutu kreativnost."


NOVA INTELIGENCIJA


PAMETNIJI NEGO LI SMO MI BILI???


U okviru kraljevstva indigo rasprave, događa se jos jedna pojava povezana s time. Manje vise svi roditelji zele misliti da je njihov malisan pametniji od prosjeka. Izvjesca zapravo potvrđuju tu cinjenicu! Dakle, nisi luda, mama! Norma se mozda izmjenila, ali tako da predstavlja nov predlozak vrednovanja djecijih sposobnosti.

Mislite li zaista da je vas malisan pametniji nego li ste to vi bili ili pametniji od druge djece koju ste odgojili? Mozda su mali "mudraci" dijagnosticirani kao problem, ali u zbilji bismo na njih trebali gledati kao kapital. Uzrokuju li "mudraci" mozda disfunkciju? Kako da to saznate? Jesu li skole nepripremljene za za pametniju djecu? (Sigurno ste tako cijelo vrijeme intiutivno mislili). Jesu li Indigo malisani opcenito pametnija nego li je bila vecina nas roditelja dok smo bili djeca? I stoga je vecina novorođenih malisana (Indigo ili druga) rođena s novom intelegencijom i mudroscu?

To je pitanje koje moze uznemiriti ljude diljem zemlje. Jeste li primjetili neka nova izvjesca u kojima se prica da nasa djeca nisu dovoljno dobro pripremljena za skole i da testiranje u SAD-u pokazuje da su ispod prosjeka? Naravno da je, međutim, nije sve tako kako se cini, a sljedece vam iskustvo moze dati malo predaha u razmisljanju o toj temi...te moze biti pokazatelj da se s nasim malisanima događa nesto univerzalno.

Zaista postoji dokaz da su dasnji malisani mentalno bolje opremljena i da skole nisu sposobne drzati korak s njima - ili, mozda je bolje da tocno dijagnosticiramo taj problem. Ovdje se navode rijeci sa korica knjige: The Rising Curve: Long-Term Gains in IQ Related Measures (Krivulja rasta: dugorocni porast kvocijenta inteligencije (IQ) mjere s tim u svezi.


Ljudi se inace i opcenito zale da obrazovne sposobnosti djece naglo opadaju te da ih skole ne uspijevaju pripremiti za vrlo vazne zivotne zadatke. Pa ipak, psihometricari su otkrili zanimljv trend posve u suprotnosti s tim stavom:pokazalo se zapravo da je IQ znatno porastao tijekom zadnjih 50 godina te da bodovi između bijelaca i manjinskih studenata konvergiraju. Taj je trend nazvan "Flynnovim ucinkom" prema Jemesu Flynnu, znanstveniku za drustvene znanosti koji je prvi dokumentirao ovu pojavu i nalazi se u samoj vrevi ove provokativne knjige....je li moguce usporediti bodove IQ-a između dva uzastopna narastaja? Koji ekoloski cimbenici najvise djeluju na IQ? Zapravo, kakvu vrstu ineligencije mjere psihometricni testovi? Vodeci strucnjaci u ishrani, psihometricna istrazivanja, sociologija, i kognitivna, drustvena i razvojna psihologija raspravljaju o izvoru Flynnovog ucinka te o vrlo poznatoj disgenickoj hipotezi koju je Carles Murray popularizirao u knjizi "The Bell Curve", i koju obavezno treba procitati svatko tko prizeljkuje najnoviju studiju za proucavanje i mjerenje inteligencije.

Raspravimo o osobini IQ-a i "bistrini" izravno u okviru predmeta Indigo malisana. Zeljeli bismo predstaviti divnog suradnika koji je mnogo pridonio ovoj knjizi:Dr.Doreen Virtue. Osim njene strasti za proucavanje malisana, poznata je u zemlji i kao autorica bestsellera (s knjigama Lightworker's Way i Divine Guidance). Spominju se razni nacionalni casopisi zbog njene filozofije, a njena duboka istrazivanja povezuju znanstvene cinjenice s nepotkrijepljenim metafizickim razmisljanjem. Iznova cemo se vratiti na nju u 2., 3., i 4. poglavlju ove knjige. Ali naravno u slijedecem postu sa naslovom:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
little wich
Posts: 264
Joined: Thu Dec 31, 2009 6:55 pm
Location: Bar

PRICA O DRUGOM MALISANU

Drugo dijete bio je devetogodisnji afroamericki djecacic. Bio je usvojen sa 6 godina. Oba oca izvjstila su nas da je njihov sin "hiperaktivan" jer ne moze mirno sjediti, stalno se koprca, a nedavna izvjesca njegovih ucitelja navode kako ometa nastavu u skoli ( izjavljuje odgovore ometajuci druge ucenike, dize se sa stolice bez dopustenja, seta po razredu i tome slicno). Njegovi ocevi su strahovali da promatraju pocetke fizicke neravnoteze njihova sina, buduci da je bio biolosko dijete ovisnice o drogama. Pitali su se da mozda on ne prolazi kroz fazu izazvanu posljedicama nestabilne situacije kod kuce i u skoli u svom ranom djetinjstvu u kojem se vecim dijelom selio iz jednog skrbnickog doma u drugi. Ucitelji su preporucivali lijecenje lijekovima protiv ADHD-a, no njihovi su roditelji zeljeli sigurno ustanoviti o cemu je rijec prije takvog drasticnog srljanja nizbrdo.

Dok je ovaj malisan postigao natprosjecne rezultate testiranja, u verbalnom i u izvrsnom dijelu testiranja sposobnosti IQ (116 i 110), ali ispod darovitosti, obavio je dva dodatna testiranja koja su ga smjestila na izvanrednu razinu: poznavanje drustvenih pravila i normi te apstraktno - kognitivna sposobnost. Negov uspjeh u skoli pokazao je da je izuzetno dobar u svim predmetima, odnosno da je sposoban za veca dostignuca.

U tom slucaju saznalo se da je uspjeh u skoli tocnija mjera vrednovanja njegovih stvarnih sposobnosti nego IQ. To se ponekad događa kad uistinu nadarena djeca zive u kaoticnom ili veoma siromasnom okruzenju kao sto je bio slucaj s ovim malisanom. Vrlo je vjerojatno da su dva dodatna testiranja IQ-a bila reprezentativnija od njegovog stvarnog potencijala i sposobnosti.

U svakom slucaju, malisanu je ponovno dijagnosticiran ADHD iako je njegova stvarna uspjesnost bila daleko iznad prosjeka. I opet je pravi problem lezao u tome sto to nitko u skoli nije prepoznao! Bas kao i sa prvim djetetom. Bilo je ocito da komunicira s drugima na veoma ineteligentnoj razini odraslih, jer su njegovo lice i te divne pametne oci to odavale. Također je izgledao poput "mudre stare duse."

Sto se moze uciniti sa svom tom dodatnom fizickom energijom? Njegovi roditelji su se vec pobrinuli za jasnu strukturu kucne sredine s jasno izrecenim pravilima i ocekivanjima (koje je i samo dijete pomoglo kreirati). Dali su mu dovoljno odgovarajucih ispusnih ventila za fizicku energiju i pomogli su mu da izrazi određene lekcije (fizickim izrazavanjem, glasnim ponavljanjem, ljuljajuci se i stojeci na jednoj nozi dok pamti gradivo, glumeci uloge u pricama itd.). Slozili su se da te lekcije odnesu njegovim uciteljima i provelo se veci dio vremena pokusavajuci pronaci kako najprimjerenije pristupiti njegovim uciteljima tako da ne zauzmu obrambeni stav i da se osjecaju kao da im netko govori kako trebaju uciti mlisane.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
little wich
Posts: 264
Joined: Thu Dec 31, 2009 6:55 pm
Location: Bar

NOVA MOCNA DJECA

U centru za mentalno zdravlje zajednice, dovrsilo se, formalno psiholosko testiranje troje djece koja su imala izrazite naznake da su indigo tipa. Malisane je uputila djecja psihologinja, jer su roditelji i ucitelji u svojim mizvjescima "mistificirali" njihovo ponasanje iznoseci kako imaju problema sa ponasanjem, odnosno pomanjkanje paznje. Odrasli su za njih uporno tvrdili da su "izvan kontrole", bilo kod kuce, u skoli ili na obadva mjesta. Ta psihologinja, koja ce se u tekstu zvati "Amanda" ima krasan odnos spram djece; ponasala se prema njima s ljubavlju i postovanjem; odbila je prihvatiti izvjesca o malisanima kao zdravo za gotovo, jer se nisu slagala s njenim vlastitim iskustvom. Trazila je formalno testiranje.

Prvo dijete bila je crtrnaestogodisnjakinja s Kavkaza. Uzimala je auto svojih bioloskih roditelja bez da su joj oni dozvolili i to jos bez vozacke dozvole. Odlazila bi od kuce i boravila cijeli dan u mjesnom soping centru. Pala je razred zbog vrlo losih rezultata u skoli, a njeni vrsnjaci i ucitelji su je izbjegavali zbog naprednog fizickog razvoja i duhovnog verbalnog stila izrazavanja. Nikad nije dopustala svojim roditeljima da je pobjede u raspravi. Ona je roditelje dovodila na rub zivaca.

Testiranje tog djeteta pokazalo je da ima IQ 129 u verbalnom izrazavanju, te 112 u vizualno-prostornim sposobnostima (69 i ispod toga je nedovoljno, 70-79 je granicno dovoljno, 80-89 je nizak prosjek, 90-109 je prosjecno, 110-119 je visok prosjek, 120-129 je izuzetno dobro, a 130 i iznad toga je izvanredno). Sve jezicne tekstove prosla je s izuzetno dobro, a najnizi bodovi koje je dobila bili su prosjecni za njenu dob i razred u skoli! Tako da se moze reci da nije imala slabih tocaka, sto znaci da je zapravo bila iznad prosjeka vrsnjaka, kako u svojim kognitivnim sposobnostima, tako i u skolskom znanju, cak bez obzira na to sto je ponavljala razred. Pitamo se sto se to desavalo?!

Tim malisanima su propisani RITALIN i CYLERT, dva glavna lijeka protiv AHDH-a, ali bezuspjesno. Njeni su roditelji izvjestili kako je ona oduvjek bila takva te da nista sto su pokusali "nije djelovalo". Razgovarajuci sa njom, bilo je vidljivo kako razgovara na vrlo mudroj razini - razini odraslih ljudi; njeno lice i oci su to otkrivali. Receno obicnim puckim jezikom, cinila se "mudrom starom dusom". Izgleda da je problem bio u tome sto nitko osim nje nije to prepoznavao! Ta mlada djevojka zahvaljujuci odgovarajucoj intervenciji njenih roditelja, sada upisana u posebno, individualizirano okruzenje za ucenje. Nije to bilo ni malo lako! Njeni roditelji su je dali u veoma dobru i ucinkovitu skolu. U toj skoli izuzetno dobro napreduje, jer su njeni roditelji bili otvoreni na povratne informacije, sve su shvatili vrlo obiljno i sada postupaju sa svojom kcerkom kao s darovitim Indigo djetetom.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
little wich
Posts: 264
Joined: Thu Dec 31, 2009 6:55 pm
Location: Bar

O INDIGO DJECI
Barbra Dillenger, dr.sci.


U svojoj opservaciji o Indigo malisanima Nancy Tappe otkrila da postoje cetiri tipa: humanist, konceptualac, umjetnik i interdimenzionalac. Između njih postoje slicnosti u ponasanju, ali i znacajne razlike. Tako da se ovdje navode tri stvarna zivotna iskustva s Indigo djecom: jedno sa umjetnikom, slijedece s humanistom i jedno s konceptualcem.


UMJETNIK - Prica o zivotnoj zadaci

Travis je Indigo umjetnik. Ima talenta za glazbenu umjetnost. Na prvom svom koncertu svirao je na mandolini. Sakupio je malisane i osnovao je bend mladih Indugo petogodisnjaka i nakon vise pobjeda na raznim nacionalnim natjecanjima, snimio je s devet godina njihov prvi CD. Kada je imao 14 godina, izdao je solo album sa 10 vrhunskih hitova. Uglavnom sve pjesme je napisao i odsvirao on osobno. Prema glazbenom kriticaru iz Chicago Tribunea, smatra se Mozartom na mandolini.

Na njegovom koncertu desi o se slijedeci incident.
Moj suprug i ja smo otisli i to samo zbog njega, da ga slusamo kako svira pred publikom oko 3.000 ljudi. Dok sam bila u zenskom WC-u, cula sam dvije zenske osobe kako razgovaraju. Jedna je govorila:"Moj je suprug inzistirao da svakako dođem. Predpostavljao je da ce mi to pomoci da se osjecam mnogo bolje."
Slusala sam je i shvatila da je tek rodila dijete. Dijete je umrlo dva tjedna nakon poroda, a ona je jos uvijek nosila odjecu za mlade majke. Srce mi se ispunilo tugom. U međuvremenu se Travis pojavio na pozornici. Tjekom svirke, odsvirao je pjesmu koju je napisao s 9 godina:"Press On"(Nastaviti dalje), a koja je govorila o smrti njegova djeda. Ta pjesma je bila jedna od mojih najdrazih pjesama, govorila je o mnogim zivotnim iskustvima i kako, s Bozijom pomoci, moramo nastaviti neumorno dalje. Nakon dugackih ovacija, koncert je zavrsio; pogled mi je pao ponovo na onu istu mladu zenu koju sam vidjela u zenskom WC-u. Razgovarala je sa Travisom. Rekla mu je sa suzama u ocima:"Ova zadnja pjesma koju si pjevao pomogla mi je ozdraviti. Hvala ti. Tako mi je drago sto sam dosla!" Travis joj je zahvalio; kada je nestala iz vida, okrenuo se svom gitaristi i rekao pravim tinejdzerskim zargonom, udarivsi ga s podignutim dlanom o dlan:"Tako je - o tome se zapravo i radi." Moje je srce ponovo poskocilo od radosti, zraceci zivot, cijelim mojim tijelom. On jos uvijek svira i konponira u zreloj dobi od 17 godina. Prava Indigo mlada zvijezda na svom zivotnom zadatku.


Dio pjesme koja je posvecena Indigo-malisanu.


Jos dok si ucio disati, naucio si sjaj
Paliti, priklonio se tik uz strpljivost,
Okanivsi se pitanja, zbog cega i do
Kada prije no sto su pitanja niknula.

Poucio si svoje, Ljubavi moja, da budes
Svoj i cisti ko kristal, kao sto je tebi
Pripalo, da se zauzmes za svoj neobicni
svijet s povjerenjem, bez uzmaka.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Miriam
Posts: 66
Joined: Tue May 22, 2012 1:23 pm
Location: Split

naježila sam se cila od ovog teksta.. uveliko me podsjeća na moje rano djetinjstvo..tako malo triba za sreču a opet često neshvačeni ostanu takvi do kraja života..
Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt.
RodSvarogPerunVeles
Posts: 21
Joined: Thu Sep 01, 2011 9:40 pm

Miriam wrote:naježila sam se cila od ovog teksta.. uveliko me podsjeća na moje rano djetinjstvo..tako malo triba za sreču a opet često neshvačeni ostanu takvi do kraja života..
Oprosti na pitanju, al koje si godiste?
User avatar
Miriam
Posts: 66
Joined: Tue May 22, 2012 1:23 pm
Location: Split

RodSvarogPerunVeles wrote:
Miriam wrote:naježila sam se cila od ovog teksta.. uveliko me podsjeća na moje rano djetinjstvo..tako malo triba za sreču a opet često neshvačeni ostanu takvi do kraja života..
Oprosti na pitanju, al koje si godiste?
79. ... zašto?
Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt.
Post Reply