isus

Locked
User avatar
brandonlee
Posts: 33
Joined: Sun Dec 14, 2008 3:53 pm
Location: okolica Zagreba

zanima me koje je vaše mišljenje o isusu??..moje, sve najbolje..inaće, današnja crkva nema veze s njim..
ja razlikujem krščansto (pomodna vjera za narod ili ti seljačine) i ezoterično krščanstvo (ne u smislu okultizma, nego dublje, puno dublje od onoga što se krščanstvom smatra)

??
User avatar
x.angelus
Posts: 108
Joined: Wed Nov 12, 2008 6:48 pm
Location: Zadar, Republika Hrvatska
Contact:

O Isusu baš se i ne može imati neko mišljenje, jer ne postoji dovoljno nepristranih informacija o njemu. Ali od onog što se može saznati o njemu iz Evanđelja Isus Krist je bio fascinantna osoba za ono vrijeme, pa čak i za ovo danas. Prihvatio je odbačene, bio je mudar, liječio bolesne, oživljavao mrtve.... i puno toga. Svakako, ništa loše se o njemu ne priča.
"When the stars have all gone out. You'll still be burning so bright."
"Cast me gently. Into morning. For the night has been unkind."
User avatar
brandonlee
Posts: 33
Joined: Sun Dec 14, 2008 3:53 pm
Location: okolica Zagreba

priča se..večina okultista ga odbacuje..spike tipa nikad nije živio, prevarant i sl.
User avatar
tallamasca
Posts: 943
Joined: Sun Oct 28, 2007 2:32 pm
Location: Split

možda je i živio... a možda je sve to propaganda crkve da zamaže oči ljudima i pokupi pare... uvijek sam govorila da je crkva najveća legalna mafija u svjtu
"From that crazy night I'll never forget my love..."
Without Face: "Tallamasca"
dolly
Posts: 16
Joined: Tue Jan 20, 2009 3:01 am

Baš super tema,gle Isus je sigurno Isus a svi oni koji ne vjeruju to je njihov problem,ali htjela sam reći nešto drugo ako se interesiraš za magiju to ne znači da ne vjeruješ u Boga već to znači da u ovo izopačeno vrijeme svi mi tragamo za nečim kao da tražimo slamku spasa.U crkvi ima najmanje vjernika, a najviše licemjera to je jako žalosno zato smo mi tu gdje jesmo i ovako nam je kako je.Ja sam katolkinja u potrazi za istinom ma kakva ona bila,a magija me jako interesira jer smatram da uz pomoć magije stvari se mogu brže realizirati i shvatila sam da magija nije religija magija je način života ništa drugo bolesno kao što većina neupućenih misli.I žalosno je osuđivati ljude koji se bave magijom jer ona može biti pozitivna i negativna zavisi od osobe do osobe i čemu je namjenjena.Smatram da svako ima pravo raditi šta hoće ako time ne ugrožava druge!
Locked