Pokret Za Neškolovanje Djece Sve Popularniji

Post Reply
nemir
Posts: 21
Joined: Mon Aug 09, 2010 9:58 am
Contact:

Nekome možda to može izgledati čudno, ali u ovom našem suludom modernom svijetu s kojim očigledno nešto nije u redu u samim temeljima; sve se više obitelji odlučuje ispisati svoju djecu iz razreda i zauvijek prekinuti njihovo školovanje.

Suština obrazovanja je proizvodnja više demokracije, slobode, neovisnosti, mira i sreće, dok službeno školovanje umjesto suradnje i prijateljstva proizvodi ratnike u natjecanju za lokalnu i globalnu ekonomsku konkurentnost. Porast popularnosti kućnog neškolskog obrazovanja je potvrda da između školovanja i edukacije postoje mnoge kontradiktornosti i implicitne tenzije.

Učenje Života: Pokret Za Neškolovanje Djece Sve Popularniji


Image
moko
Posts: 15
Joined: Tue Jul 20, 2010 12:00 am
Location: Ludbreg
Contact:

Napokon!
Ionak se djeca matretiraju u školama nepotrebnim znanjem i manipuluraju da vjeruju utopijama i lažima.
A uče ih oni koji sami ne vjeruju u ono što moraju predavati.
K tome več davno nisam upoznao pedagoga koji bi mogao biti djeci uzor!
Sasvim se slažem da se djeca ne šalju u školu,ali umjesto toga pokrene nov pristup "školovanju"bez škole,tj.učenju,prvenstveno radnih navika i starog mentaliteta,makar trebalo i narod 60 godina tjerati po pustinji da se stvori novi narod.
I istrijebi primitivni mentalitet koji je plod krščanstva i "civiliziranog društva",ljudi neka postanu opet ponosni ljudi.A ne da budu kao što su sada robovi ili tirani, i znaju samo gaziti ili biti gaženi,jer ništa drugo i nisu naučili u školama...
Post Reply