Na Balkanu Otkriven Novi Oblik Života

Post Reply
nemir
Posts: 21
Joined: Mon Aug 09, 2010 9:58 am
Contact:

Nevjerovatno, ali i to se još uvijek zna desiti u vremenu satelita i napredne tehnologije... Na području bivše Jugoslavije, diljem Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Vojvodine, Kosova, Republike Srpske, a i šire, otkrivena je nova životna forma.

Iako se to ne događa često, znanstvenici su ipak uspjeli ovo nedavno senzacionalno otkriće održati u tajnosti sve do danas, kad su konačno pristigli rezultati naučnih istraživanja i analiza koji su potvrdili očekivanja: razne lokacije šireg Balkana je počeo nastanjivati novi životni oblik.

U stručnoj znanstvenoj dokumentaciji, nova životinjska vrsta za koju se pretpostavlja da otprilike već nekih dvadesetak godina ilegalno obitava i na otvorenom, i u zatvorenim prostorima spomenutih područja, klasificirana je pod nazivom Č.OV.AC.

Bez obzira na to što je zahvaljujući nedavnim skandalima u kojima je hakiranjem elektronske pošte otkriveno krivotvorenje vremenskih podataka u slučaju "Climategate", farsi o pandemiji svinjske gripe, kolapsu svjetskog gospodarstva baziranog na ekonomskoj nauci, i još štošta toga, broj skeptika prema službenoj znanosti u golemom porastu, nauka ipak grabi naprijed krupnim koracima.

Što se tiče ove grane znanosti, podsjetimo se, naučnici su u svibnju ove godine, u laboratoriju stvorili umjetni, sintetski oblik života.
Stručnjaci iz SAD-a su od 4 različite kemikalije stvorili Synthiu, prvu sintetičku životnu formu u povijesti svijeta.
A sada Č.OV.AC., i to u ovim krajevima...

Č.OV.AC. spada u razred sisavaca, većinu puta ga je na određeni način lako uočiti ili prepoznati, po procjenama je sve malobrojniji, nadomak istrebljenju iako se pretpostavlja da se kao nova životinjska vrsta već uspio proširiti i razmnožiti i na drugim kontinentima.
Boja dlake i kod mužjaka i kod ženki varira od svjetle do crne, prosječna težina koju dostižu mužjaci je 80-ak kilograma, a ženke oko 60, primjećeni su primjerci teški i preko 200 kg.
Životni vijek u prosjeku traje 70 godina, ali starost nekih jedinki ide i do 140-150 godina.
Č.OV.AC. voli živjeti u čoporu, hrani se i mesom i biljkama, ženke kroz životni vijek prosječno donesu na svijet 1 ili 2 mlada.
Č.OV.AC. je ponekad vrlo ratoborna životinja, ali je za ljudsku vrstu još opasniji u stanju mirovanja.
Znanstvenici su međutim eksperimentiranjem ustanovili da se ova, tek sada otkrivena životinja vrlo lako da pripitomiti, a onda je ono što joj najviše godi u isto vrijeme i najbolji način za uspostavljanje međusobnog povjerenja, odnosno prijateljstva, što češće šišanje.

Ako niste previše ushićeni naslovom "Izlazimo iz recesije!" koji je upravo objavljen na 'Danas.hr', sliku, i još puno više od toga, možete pogledati na originalnom članku:

Na Balkanu Otkriven Novi Oblik Života

.
User avatar
Eagles
Posts: 307
Joined: Tue Oct 16, 2007 10:41 am
Location: Zagreb
Contact:

nemir wrote:Stručnjaci iz SAD-a su od 4 različite kemikalije stvorili Synthiu, prvu sintetičku životnu formu u povijesti svijeta.
Stvorili su ju tako da su u neku drugu bakteriju uvalili retrovirus koji joj je modificirao kompletan genom.
Post Reply