U biti svega jest misao...

Post Reply
User avatar
emina
Site Admin
Posts: 913
Joined: Sat Oct 13, 2007 9:36 pm
Location: Ispod punog mjeseca
Contact:

Potaknuta nekim razmišljanjima članova foruma o stvarnosti, voljela bi čuti vašu percepciju stvarnosti, o čemu je ona zavisna?
U biti svega jest misao, a misao se može mijenjati.
Dal su sva naša iskustva posljedice naših unutarnjih misli?
Možda smo navikli na određeni način razmišljanja, pa ne primječujemo da je to naš osobni izbor. Ali u biti sami smo odabrali svoj način razmišljanja.
Što mislimo o sebi postaje istina za nas. Da li svaka naša misao kreira našu budućnost? Dal svojim načinom razmišljanja stvaramo svoja iskustva? Kreiramo li sami našu budućnost, pa da bi nam bilo lakše okrivljujemo nešto drugo (bližnje, astrološke aspekte, sudbinu, više sile) za svoje frustracije. Da li bilo što od navedenog ima ikakvu moć nad nama, ili je sva moć u nama pošto sami koristimo svoj um? Kreiramo sami svoja iskustva i svoju stvarnost. Drugim riječima naša podsvijest prihvatit će sve u što mi sami vjerujemo. Svatko ima svoju životnu istinu, a izbor je u tom smislu beskrajno širok. Ako to znamo, mnogo je bolje izabrati stav - svi mi pomažu, nego - svi me napadaju.
Svemirska nas sila nikad ne procjenjuje ili kritizira. Ona nas samo prihvaća po našim vlastitim vjerovanjima, koje odražava na naše živote. Ono što vjerujemo, tako i jest ili će biti.
Koje je vaše viđenje suštine mišljenja? Prepuštate li život sudbini, višoj sili ili sami kreirate budućnost?
Svi imamo sjenovito jastvo koje je dio naše stvarnosti. Sjenka nije tu da nas povrijedi već da ukaže na mjesto gdje smo nepotpuni. Kada prihvatimo sjenku možemo je iscijeliti. Iscijeljena pretvara se u ljubav.
User avatar
angelspring
Posts: 271
Joined: Fri Dec 21, 2007 10:12 am
Location: zadar
Contact:

odlican post ;) slazem se da sami kreiramo svoju stvarnost...a misli su pocetak manifestacije na fizickoj razini :)
User avatar
tallamasca
Posts: 943
Joined: Sun Oct 28, 2007 2:32 pm
Location: Split

Svatko od nas stvara svoju stvarnost. Dvije osobe mogu promatrati jednu te istu stvar a vidjeti različito.

Ali jedna osoba mi je rekla da u svijetu ne možeš samo uzimati jer sve prije ili poslije dođe na naplatu sa kamatama, stoga treba uzimati i davati. No razmišljajući o tome, shvatiš da danas u biti svi samo uzimaju, i kad bi ti jedini bio taj koji će nešto ponuditi da bi to iskoristili.

Nažalost stvarnost se danas svodi na to da svatko gleda sebe. Onaj tko ima uz sebe osobu koja mu je nesebično spremna pomoći ima veliku sreću. A takvih osoba koje su spremne pomoći a da ne traže ništa zauzvrat je malo.

S druge strane, gledano s gledališta osobe koja se bavi magijom, moja stvarnost je poprilično komplicirana. Pogotovo s obzirom na to da su mi se dogodile mnoge stvari koje svojim ponašanjem nisam izazvala niti tražila.

Pojam realnosti je vrlo širok pojam. Jer realnost ne čini samo jedno nego više toga. Realnost možeš gledat s više stajališta i s više načina razmišljanja.

Jedno je sigurno, a to je da u realnosti od problema ne možeš bježati. Što više bježiš problem postaje sve veći. A prije ili poslije stigne te. Naša prošlost nas uvijek prati i ne možemo pobjeći od toga. Jer tvoja prošlost, sadašnjost i tvoja budućnost čine tebe kao osobu. Gledao ti na sebe i na druge ovim ili onim očima to je činjenica koju ne možeš promijeniti.

Živjeti u bajci je lijepo, ali do kada? Prije ili poslije teret i problemi realnosti padnu na leđa. što duže živiš u bajci teret je sve teži...
"From that crazy night I'll never forget my love..."
Without Face: "Tallamasca"
ando
Posts: 118
Joined: Fri Sep 12, 2008 9:22 pm

hmmm...ja mislim da je sve oko nas energija pa tako i nase mislim...
da....moguce da sami kreiramo ono sto se sada dogada i ono sto se dogadalo...te ono sto ce se dogoditi...
e sad...mislim da je moguce da sudbina ne postoji nego da ako nesto zamislimo dovoljno puta i damo toj misli pozitivnu energiju da ce se to i dogoditi...

ako se ko babio kreativnom vizualizacijom pa ovom ce postu shvatiti da me se ta metodo dojmila...hh

i da kao sto je vec receno...svaka cast na postu tallamasca...super je
:)
User avatar
tallamasca
Posts: 943
Joined: Sun Oct 28, 2007 2:32 pm
Location: Split

Hvala.

htjela bih još samo nadodati da je realnost kod svakod od nas različita. i možda će se tu naić na neke razlike, bit će rasprava, itd. ali svaka situacija koja god to bila ima više percepcija. pitanje je samo koju ćeš odabrat. shema pesimizma i optimizma.
"From that crazy night I'll never forget my love..."
Without Face: "Tallamasca"
User avatar
Goran Gogo Grdic
Posts: 19
Joined: Wed Feb 16, 2011 8:01 pm

Uz malo istrazivanja sam uvideo da je falsh.
Post Reply