trostruki zakon

Post Reply
User avatar
brandonlee
Posts: 33
Joined: Sun Dec 14, 2008 3:53 pm
Location: okolica Zagreba

ovak, gledao sam neki glupi film i zamislio se. znam da sve što pošaljemo šalje nam se natrag..molim vas da mi date vaše mišljenje za slučaj da: npr. ja prakticiram bijelu magiju za vlastiti napredak..nebi li bilo logično da sve moramo platiti...npr. ja magijom "prisvojim" sreću, novac itd. itd.
i da to "platim" 3 puta npr siromaštvom ili nesrečom...napominjem da sam početnik...hvala unaprijed
User avatar
Estarioll
Posts: 22
Joined: Sat Nov 29, 2008 12:43 pm
Location: Zagreb

mislim da smisao trostrukog pravila nije vezana samo uz čini i magiju već uz sve što radimo, a pogotovo se odnosi na stvari kojima utječemo našu okolinu, ljude oko nas, itd...
i da, nije stvar rezultata nego načina na koji se do rezultata dolazi i upravo o tome ovisi što će ti se i kako vratiti (ne govorim ovdje o tome je li to "pravilo" istinito ili nije, već samo o principu istoga).

da pojednostavim, hipotetski... možeš do sreće/novca/ljubavi/čega god doći gazeći i iskorištavajući druge, pa tako možeš očekivati da će i neki n-ti ljudi tebe tri puta više iskorištavati, povrijediti i što sve ne. ovo je školski prijmer, al mislim da kužiš smisao.

zapravo bih rekao da se prije radi o ravnoteži i balansu stvari, možeš to nazvati i karmom ili kako god želiš, ali više je savjet ili ideal kojemu bi trebalo težiti, nego pravilo. i isto tako mislim da u gotovo svakoj vjeri postoji slična izreka. kršćanstvo recimo kaže "ne čini drugome ono što ne želiš da tebi učine".
User avatar
x.angelus
Posts: 108
Joined: Wed Nov 12, 2008 6:48 pm
Location: Zadar, Republika Hrvatska
Contact:

@estarioll
...potpisujem

Sve je međusobno povezano... balans mora postojati.
"When the stars have all gone out. You'll still be burning so bright."
"Cast me gently. Into morning. For the night has been unkind."
Post Reply