Primarni element

User avatar
tallamasca
Posts: 943
Joined: Sun Oct 28, 2007 2:32 pm
Location: Split

Koji je vaš primarni element? Jesu li vam se u posljednje vrijeme događale čudne stvari vezano za njega?
Moj je vatra. Ali nekim ljudima se naglo promjenio iako u pravilu se primarni element ne može promijenit osim ako ne nastane neravnoteža.

Molim vas ako znate o čemu je riječ i ako vam se nešto slično dogodilo napišite.
"From that crazy night I'll never forget my love..."
Without Face: "Tallamasca"
tatyana39
Posts: 6
Joined: Fri Nov 02, 2007 11:15 pm

Moj je element vatra, ali opčinjena sam u zadnje vrijeme vodom.

ovo ljeto sam promatrala valove na plaži. Svaku večer bi odlazila na plažu i dok je sunce zalazilo gledala bi kako se more razbija o stijene. Osobito mi je bilo drago ići kad bi puhao veliki vjetar, a naročito za vrijeme jako lošeg vremena. To promatranje me uvlačilo u neko stanje čudno, vrlo vrlo ugodno, smirujuće - sve do točke gdje nisam shvatila da gledajući vodu meditiram na nju i da čujem njene tajne. E sad neznam kako ovo zvuči, ali nije poezija ili neko prenemaganje - stvarno voda me učila ovo ljeto vrijedne lekcije o meni samoj. Njena prilagodljivost, ne postojanje oblika, reflektivnost i ostal osobine učile su me kako da postanem elastična, kako da se ugodim, fino podesim a sebe da ne izgubim, kako da se rastopim da reflektiram, da se prilagodim i ostanem svoja, kako da krajnje ugađanje postane snaga - more tako senzualno, divlje, voda u kojoj se stvorio život u kojem raste život u maternici, voda kao osnovni sastojak života, voda kao energija, ..... - Vrlo zanimljivo iskustvo i vrlo zanimljivo učenje i poduka. Preporučujem - predobro je.
User avatar
hermitizam
Posts: 271
Joined: Sun Oct 28, 2007 2:36 pm
Location: pitaj ak te zanjima
Contact:

tatjana, mislim da tallamasca nije mislila na općinjenost nekim prirodnim elementom, ali ljepo si predočila jačinu i okretljivost vode.....
The Bird of the Hermes is my name,
eating my wings to make me tame.
User avatar
emina
Site Admin
Posts: 913
Joined: Sat Oct 13, 2007 9:36 pm
Location: Ispod punog mjeseca
Contact:

Voda je elemenat koji ima moć spiritualne regeneracije.
Voda je ujedno i dominirajući element zbog snage koju ima - guta zemlju, gasi vatru, prelazi u plinovito stanje, održava život.

Voda ne samo da održava život, već ima posebnu moć čišćenja kako fizičku, tako i psihičku, u magiji koristi se za rituale lječenja, psihu, element je emocija i element ljubavi.

Voda je ženski element, također element podsvijesti, intuicije, misterije, suosječanja i obitelji. osim što je voda korištena kao sredstvo divimacije često je korištena kao objekt meditacije.

Voda je bitan element u čarolijama i ritualima za prijateljstva, brak, sreću, ozdravljenje, užitak, psihičke moći i čarolije koje uključuju ogledala.

Nije čudo što se ovaj element često spontano koristi kao objekt meditacije. Primjetila sam da često ljudi vole za ljetnog vremena sjediti na kiši - što je vjerojatno rezultat smirenog opuštajućeg osjećaja, jer kiša djeluje pročišćavajuće.
Svi imamo sjenovito jastvo koje je dio naše stvarnosti. Sjenka nije tu da nas povrijedi već da ukaže na mjesto gdje smo nepotpuni. Kada prihvatimo sjenku možemo je iscijeliti. Iscijeljena pretvara se u ljubav.
User avatar
tallamasca
Posts: 943
Joined: Sun Oct 28, 2007 2:32 pm
Location: Split

Mene zanima je li se ikome od vas drastično promijenio primarni element. Npr. do prije godinu dana ste bili vatra a odjednom više ne možete koristiti vatru kao primarni elelemt, nego npr. vodu.

Jer ako je itko imao takve drastične promjene nek napišpe ovdje ili nek mi se javi na msn-u
"From that crazy night I'll never forget my love..."
Without Face: "Tallamasca"
User avatar
Soul Hunter
Posts: 166
Joined: Sat Oct 27, 2007 9:28 am

Please objasni,što općenito podrazumijevaš pod primarni element...
Otvorila si topic ali nisi navela kako otkriti svoj element... ;)
User avatar
tallamasca
Posts: 943
Joined: Sun Oct 28, 2007 2:32 pm
Location: Split

Primarni element je element koji koristiš prilikom izvođenja rituala ili spella.

Jesi ikad pokušao raditi silopte? Silopte su energijske kugle koje stvaraš, a možeš ih napraviti samo u obliku svog primarnog elementa.

Kako ih radit?

U svojoj ruci ili nozi (najčešće ruka) svoju energiju projeciraš, vizualiziraš. U elementu koji je tvoj primarni element. Kod osoba koje prvi put rade silopte može se dogodit da količina energije puno premala ili prevelika. Kako još ne znaju kontrolirat količinu koju proizvode onda se takve stvari mogu dogodit.

Kako otkriti koji si element?

Stani na noge (ili lezi ovisno o tome kako ti se lakše skoncentrirat), napravi raskorak tako da ti je raskorak nogu jednak širini ramena. Raširi ruke ali niz tijelo, malo više od širine ramena.
Zatim, u lijevu ruku pokušavaj raditi silipte u obliku vatre, u desnu ruku voda, u lijevoj nozi zrak, u desnoj nozi zemlja.

Ako ne uspijete ovo gore navedeno, nemojte da vas uhvati panika.
1. Moguće je da jednostavno niste uspjeli jer je za ovo potrebna velika količina energije i koncentracije. Za one koji prvi put rade nešto ovakvo trebat će više puta pokušat. Jer 4 elementa u 4 različita smjera nije lako projecirat.
2. Pokušajte ovo:
Sjednite prekriženih nogu i skupite ruke kao da prosite. Zatim svoju energiju projecirajte i vizualizirajte u obliku elementa spirit (duh). Ako vam to uspije, onda je vaš primarni elemnt duh, a ako vam ne uspije onda ponovite postupak koji je gore naveden.

Ako imate još nejasnoća slobodno pitajte.
"From that crazy night I'll never forget my love..."
Without Face: "Tallamasca"
User avatar
Soul Hunter
Posts: 166
Joined: Sat Oct 27, 2007 9:28 am

Pokušat ću. Puno hvala ponovno,i mislim da ti je ovo jako poučno i zabavno.
User avatar
tallamasca
Posts: 943
Joined: Sun Oct 28, 2007 2:32 pm
Location: Split

Ovo se više tiče parapsihologije nego magije. Ali parapsihologija i magija su vrlo usko vezane jedna za drugu i ima dosta podudarnosti.
Post "Telekineza" to je čista parapsihologija. i svaki čovjek može razvit tu mogućnost. Samo je pitanje koliko će komu trebat vremena i koliko će biti uporan.

I magija i parpaihologija imaju jednu sigurno zajedničku crtu, a to je koncentracija. Moraš biti 100% koncentriran na ono što radiš. Ne možeš pokušavat pomaknit predmet pogledom i razmišljat, da mi je sad pojest burek... (banalni primjer). Nego ono što radiš mora biti i u glavi, u svakom dijelu tvog tijela i uma.
"From that crazy night I'll never forget my love..."
Without Face: "Tallamasca"
User avatar
Adonis
Posts: 232
Joined: Sun Oct 21, 2007 6:53 pm
Location: Krk
Contact:

Moj Zemlja...
Post Reply