Prizivanje mrtvih oprvdano ili ne?

User avatar
Trystane
Posts: 12
Joined: Mon May 17, 2010 2:25 pm
Location: Tower of Dawn and Dusk
Contact:

Nisam uopće razmišljao o ovakvoj tematici, sve do prije nekoliko godina, kada sam se uselio kao podstanar u jedan stan. Bio je to jedan od rijetkih slučajeva kada sam u prvom trenutku osjetio "nešto". Tada je to 'nešto' djelovalo na mene, inspirirajući me na pisanje, skladanje itd. Kao nekakav osjećaj starine, iako je stan bio renoviran prije desetak godina. Momenti hladnoće, mira, i onda su počeli zvukovi. Zatim nekakvi događaji, koji kao da su se odigravali opet i opet. Do pravog vlasnika stana nikada nisam došao, već preko neke posrednice, te je cijela situacija bila zagrnuta velom mistike. Tek nakon nekoliko mjeseci, kada sam već pomislio da ludim, shvatio sam da je još nekoliko ljudi čulo 'to nešto', dok su bili kod mene. Počele su se i neke bizarne stvari dešavati, ali samo u dva slučaja se dotični poltergeist manifestirao vizualno. Ostalo je sve padalo na zvukove, šumove, glasove, pa čak i nekoliko fizičkih doživljaja. Nakon dvije godine toga, odlučio sam odseliti se dalje, i to mi je ostalo prvo i jedino iskustvo s "mrtvima". Mind you, to nešto je bilo čovjek, i nije bio agresivan - kao da je živio svoj život, neovisno o činjenici da je mrtav.

Nisam medij, niti se kužim u duhove/mrtve, niti me to privlači - ali eto, nekad se neovisno dogodi, ako je dotična 'energija' dovoljno jaka.
~ A myth all tangled up with facts. ~
User avatar
Wolf
Posts: 41
Joined: Tue Jul 06, 2010 11:43 pm

Ako je to bio duh mrtvog covjeka onda mu treba dokazati da je mrtav jer oni se vezu za nesto i onda samo smetaju a ne shvacaju da su mrtvi trebao si nac nekoga ko zna razgovarat s duhovima tako da mu objasni da je mrtav i da mora ici. Nije dobro za duse mrtvih da lutaju okolo vezane za neki stan ili covjeka jer lako mogu plasiti one koji nemaju mnogo ili uopste nemaju iskustva s njima.
User avatar
Trystane
Posts: 12
Joined: Mon May 17, 2010 2:25 pm
Location: Tower of Dawn and Dusk
Contact:

Pa eto, ja nisam imao iskustva. Jedina osoba koja mi je ponudila pomoc, je u Makedoniji. A na svoju ruku se nisam usudio bas nista.
~ A myth all tangled up with facts. ~
User avatar
anngellika
Posts: 45
Joined: Tue Nov 29, 2011 9:38 pm
Location: Srbija

Nemam mišljenje da li je opravdano, ali može da vam napravi veeelike probleme. Dok smo još bile neiskusne, ja i drugarica smo probale i imale problema danima posle... Teelevizor se pali i gasi, telefoni ne rade ni meni ni njoj (zivimo daleko jedna od druge), noću čudni snovi- naročito meni, stvari po kući lete li lete... Nismo ništa mogle da uradimo, probale smo da ga se rešimo raznim činima, onim ritualima pročišćenja, ma svim raspoloživim sredstvima. Ali ništa nije pomoglo dok ja nisam lepo uzela Ouija tablu i porazgovarala sa čovekom.... Dobro je, nismo dobile nešto naročito zlo, samo nesnadjenog duha sa nesvršenim poslom... :o :o :shock:
I'm just different, but people call me crazy...
Post Reply