Bioenergija

Aromaterapija, akupunktura, radiostezija, bioenergija
Post Reply
User avatar
emina
Site Admin
Posts: 913
Joined: Sat Oct 13, 2007 9:36 pm
Location: Ispod punog mjeseca
Contact:

http://www.bioenergija.net/JUG/index_JUG.html
Evo jedan krasan tekstić na temu:


Svetlost je mogućnost, ljubav je ostvarenje, a život samo prolazi.
Sve dok ne postaneš ljubav, ti si tek na sredini puta , još uvijek nisi ni blizu kraja. Svjetlost je početak, ljubav je kraj, a život je samo jedna staza od početka do kraja.

Pod karmom podrazumijevam materijalnu prašinu koja se nagomilala zbog ljudskih želja, strasti i akcije - kad karma nestane, biće ili bit ega također isparava jer ego postoji samo kao zbir cjelokupne prašine, kao grudva potpune nečistote. On u svoj toj prljavštini djeluje kao središte, i kad sve nestaje, nestaje i ego. A kad ego napokon umre ti si preporođen, potpuno si čist.

Tijelo je samo maternica za um, um je maternica za dušu, a duh nije ništa drugo do maternica za boga.

Religija nije nauka. Ona je najviše znanje, najčistije znanje. Religija je spoznanje samog sebe.

Negativnosti se jako privlače. Kad suviše nastojiš na onom "nemoj", privlačnost i magnetizam postaju neizbježni. "Ne" je vrlo očaravajući poziv. I zato, kad god prisiljavaš um da se usmjeri na nešto - ona druga strana, na koju nisi ni htio da pođeš, ti se počne polako približavati.

Čistoća srca je stanje svijesti potpuno suprotno uzimanju - samo davanje, davanje i davanje. To je najzrelije stanje uma. Davanje je samo po sebi duboko zadovoljstvo. Najdublje moguće dostignuće.

http://www.sipan.hr/bioenergija_bioterapija.htm

VJEŽBA

Evo, jedna bioenergetska vježba da osjetite vašu osobnu životnu energiju kako cirkulira kroz ruke, te, da je malo osvježite i ojačate. Prostor koji ćete izabrati za vježbanje, morao bi uvijek zadovoljavati određene kriterije, kao npr. bez suviše svjetlosti, bez uznemiravajuće buke, naporne glazbe, bez mogućnosti da vam zazvoni telefon,,,,. Drugim riječima, prostor gdje možete biti u potpunom miru, tj. sami sa sobom.

Sjednite u jedan udoban položaj i pokušajte se maksimalno opustiti, relaksirati. Vaša dva dlana okrenite jedan prema drugome i tako ih stisnite 10 – 15 sekundi ili jednostavno dignite oba dlana u zrak i počnite pravilno disati kroz nos. Svi pokreti kao i samo disanje je usporeno, opuštajuće, s tim da je dužina udisaja i izdisaja ista. Sada, zatvorite oči i ponovno pokušajte izvesti ovu vježbu. Opet sve pokušajte raditi polako, bez žurbe. Zatim, kombinirajte pravilno disanje, zatvorene oči i osjećaj energije u vašim rukama. Pokušajte koncentrirajte svu vašu pozornost samo na ruke. Vizualizirajte ih u vašim mislima, te na neki vaš imaginaran način, pokušajte disati kroz ruke. Vizualizirajte i tražite da osjetite udisaj i izdisaj direktno kroz vaše ruke. Primjetit ćete da su ruke izvrstan energetski provodnik ( kanal ). Nastavite i dalje upražnjavati ovu praktičnu vježbu sve dok ne budete imali kompletnu kontrolu nad rukama i nad vašom energijom. U samom početku vježbanja, možda će biti i teško, ali ako ustrajete, primjetit ćete da kasnije, za samo nekoliko trenutaka možete napuniti vaše dlanove bio energijom.

VJEŽBE ZA OČI

http://bioenergija.averi.hr/savjeti.htm
Svi imamo sjenovito jastvo koje je dio naše stvarnosti. Sjenka nije tu da nas povrijedi već da ukaže na mjesto gdje smo nepotpuni. Kada prihvatimo sjenku možemo je iscijeliti. Iscijeljena pretvara se u ljubav.
User avatar
tallamasca
Posts: 943
Joined: Sun Oct 28, 2007 2:32 pm
Location: Split

Cura s kojom sam dobra stalno ide kod bioenergičara, ona kaže da to njoj pomaže. Ali većina njih su fejkovi...
"From that crazy night I'll never forget my love..."
Without Face: "Tallamasca"
User avatar
Eagles
Posts: 307
Joined: Tue Oct 16, 2007 10:41 am
Location: Zagreb
Contact:

Ma to ti je ono: inače sam odvjetnik al u slobodno vrijeme prdim.
robin hood
Posts: 2
Joined: Tue Sep 30, 2008 12:38 am

Bas mi je zao sto se najmanje pise o ovoj temi i ja sam bio kod bioenergeticara i stvarno pomaze a ko nije cuo za domancica nema pravo govoriti d aje bioenergija fejk da se razumjemo
Post Reply