Page 1 of 1

Otkrivanje podzemnih voda_visak, rašlje

Posted: Fri Jan 18, 2008 9:08 pm
by emina
Kako otkriti dal je neko zemljište pogodno za gradnju kuće?
Pomislila sam na rašlje...Ima li tko iskustva s time? Ili se to može odraditi i s viskom? I što točno može negativno utjecati na stanovnike? Podzemne vode? Ili ima još nešto? Poznato mi da neke kuće jednostavno imaju lošu karmu...Sad, kako provjeriti dal je ok negdje se skrasiti?

Re: Podzemne vode?

Posted: Fri Jan 18, 2008 9:18 pm
by gofer
Pa...viskom se može, naravno. Vjerojatno mlatim praznu slamu i previše puta bilo je rečeno, no: osim podzemnih voda i lažnih tokova, može biti zračenje dalekovoda i sl, štetnih Hartmannovih, Curryjevih čvorova...

Re: Podzemne vode?

Posted: Fri Jan 18, 2008 9:23 pm
by emina
Hartmannovih, Curryjevih čvorova...? Objasniš molim te?

Re: Podzemne vode?

Posted: Fri Jan 18, 2008 9:38 pm
by gofer
Pa, Hartmannov čvor je mjesto gdje se križaju magnetski meridijani (sjever-jug) i paralele (istok-zapad). Inače je razmak između meridijana 2,5m, a između paralela 2m. Ako osoba duže spava na mjestu gdje je Hartmannov čvor može imati ozbiljnije komplikacije. Ja sam kao dijete bio žrtva jednog, a iako je djeci prirodno da bježe od takvih vrsta zračenja, nisam imao kuda bježati iz malenog krevetca :| .

Curryjev čvor je praktički isto, no sada kod sebe nemam nikakav izvor podataka pa ne mogu napisati kolika je međusobna udaljenost tamo... Mislim da je 1,9m...

Re: Podzemne vode?

Posted: Wed Jan 30, 2008 10:47 am
by emina
Ovdje se može napraviti pregled stana/kuće i na daljinu.

http://bioenergija.averi.hr/pregled_stana.htm

Re: Podzemne vode?

Posted: Fri Feb 01, 2008 6:08 pm
by Eagles
Jap, isprinta tlocrt i ajmo viskom. Sad moje veličanstvo pokušava nabavit visak visak, a ne ogromnu iglu za to.

Meni je glava na području zračenja podzemnih voda, sva mjesta u stanu koja koristim su pod tim zračenjem. Niš mi nije (osim glavobolja).

Susjed ispod nas je taj čarobnjak koji čarobira s rašljama pa po cijelom stanu ima slamu. Ma da ne bi ja to radio (stavio slamu po cijelom stanu). :roll:

Re: Podzemne vode?

Posted: Sat Feb 02, 2008 3:31 pm
by CousinDeth
Ti čvorovi nisu toliko realna stvar koliko se čini. Oni su u teoriji valovi koji iz zemlje, kroz stijene zemljine kore, dolaze do površine. Onda neki alternativci tvrde da ih se pravilno postavljenim kamenjem, ili slamom kao što je Eagles napisao, može potpuno deaktivirati. To ne drži vodu jer, ako su dovoljno jaki da prođu kroz slojeve stijena, malo slame im neće ništa napraviti.

Mada ne odbacujem u potpunosti utjecaj zemljinih magnetskih zračenja na ljude, dobar dio toga je jednostavno ufuravanje.