Heliotrop i Akvamarin

Post Reply
User avatar
Shadow
Posts: 66
Joined: Tue Apr 07, 2009 1:17 am
Location: Montenegro , Podgorica

Heliotrop ( ili krvavi kamen )

je vrsta zelenog kvarca prošarana oksidima gvožđa , piritom ili ponekad crvenim jaspisom.

Što se tiče magijskih svojstava , idealan je za uzemljivanje i zaštitu , jedan od čarobnjačkih kamenova ( poput merlinita , lapis lazuli-ja ili zlatne hrizokole, ili staurolita i sl. ) . pomaže u kontolisanju vremenskih prilika i svim činima vezanim za vrijeme , podstiče intuiciju i kreativnost , kanališe i pomaže protjerivanje zlih duhova te štiti od istih.
Fascinantno zar ne ?

Što se tiče iscjeliteljskih svrha , odličan je pročišćavač energije , krvi i imunostimulanss. Puni energijom i detoksikuje jetru i bubrege , pomaže da se prevaziđe anemija.

Evo sličica

Image


Akvamarin

Predivan , često fascetiran i proziran, forma berila . Sinonim za "charming"

Magijska svojstva kamen hrabrosti i talisman protiv davljenja ( ali ne znači sa treba skočiti u vrtlog sa akvamarinom u ruci , to je prosto....ummm.....glupo ) , "bori se sa silama tame i privlači naklonost duhova svjetla" kako kaže J. Holl u svojoj knjizi "Enciklopedija kristala". Dragocjena je pomoć kod demonske opressije ( uznemiravanjaa ) , jer smiruje um i filtrira ga , "dovodeći svejtlost" u isti. Odličan je za razvijanje Jasnovidosti .

Liječi grlobolju , i sve probleme sa tireoideom .Pomaže, očima, vilici i zubima. Pomaže u liječenju autoimunih bolesti kakve su alergije , dragocjena je pomoć kod miopije ili emtropie . Olakšava blokiranu komunikaciju.

Sličica :

Image


Fusnote :
"Enciklopedija Kristala"
Wikipedia
http://www.wicca.com ; crystal section ( uglavnom po Cunninghamm-u )
Post Reply