Snovi...

rimA_
Posts: 4
Joined: Sun Apr 13, 2008 10:17 pm

Jel se ikom desilo da sanja snove u serijama.... kako to da objasnim... veceras sanjam jedan dio, sutra navece drugi dio i prekosutra navece treci dio i svega se sjecam.... to je bas cudno, onda sam znao snjat isti san vise puta... :roll:
User avatar
Annabel Lee
Posts: 126
Joined: Thu Feb 21, 2008 8:44 pm
Location: Zagreb
Contact:

da, pretpostavljam da se to događa kad te neki događa jače i dulje zaokupi.......
Ružno je lijepo, a lijepo je ružno; lebdimo kroz maglu i uzdušje kužno.
User avatar
q.lax
Posts: 42
Joined: Mon Nov 17, 2008 8:26 pm
Location: Velika Trnovitica (prdovitica)
Contact:

Da meni se to dešavalo ako se pokušaš dovoljno koncentrirati prije spavanja moči ćeš upravljati sa sobom ili opčenito svojim snom. To jest doći češ do razine svijesti kada su ti podsvijest i svijest spojene.
SNAGA MAGIJE KOJA SE PRAVILNO KORISTI MOŽE BITI VELIKA ALI NE I VEĆA OD ČOVJEKOVE ŽELJA DA PROMJENI VLASTITU SUDBINU
User avatar
Annabel Lee
Posts: 126
Joined: Thu Feb 21, 2008 8:44 pm
Location: Zagreb
Contact:

Snovi stvarno iscrpe....u zadnje vrijeme stalno sanjam ljude koje znam i događaje takve da ne mogu izaći (doslovce) iz sna......i uvijek kad treba biti završetak krene sve ponovno........aaaaah! :(
I još jedan dio tih događaja se i dogodi ubrzo....šmrc...
Ružno je lijepo, a lijepo je ružno; lebdimo kroz maglu i uzdušje kužno.
User avatar
x.angelus
Posts: 108
Joined: Wed Nov 12, 2008 6:48 pm
Location: Zadar, Republika Hrvatska
Contact:

Pa naravno da je se desilo da sanjam snove u serijama. Popis mojih najčešćih snova u serijama:
1. Ovo je teško za objasniti ko može protumačiti nek izvoli. Uglavnom, zamislite da je sve mirno i u nekoj harmoniji onda odjedanput sve bude kaotično. Kao da slušam neku laganu muziku, pa onda čujem veliku buku, kao sa stadiona i svi me gađaju s nečim, obično s papirima koje ja tako uredno slažem i čuvam (u snu) - inače ovo mi se ni u školi nije nikad desilo tako da nešto potisnuto nije. Kad sanjam sve te ljude, oni kao da su usporeni a ja kao da sve čujem kao da ide normalno i glasnije, uglavnom sve se brzo odvija ali zapravo sporo. Kao neka scena iz filma kocka.

2. San je još čudniji jer ga ja zovem kopanje Khazaduma. :lol: Uglavnom sanjam kako sam ispod zemlje, zatrpan ali mogu hodat kroz tu zemlju. Inače hodam kroz zemlju i nailazim svakakve stvari, a svaka ta stvar me podsjeća na nešto, na neku osobu. Stvari su tipa gramofon i sve takve stare, antikne, lijepe i neupotrebljive, ali valjane stvari kakve je imala moja pokojna susjeda dok sam živio u Rijeci. Uglavnom ja hodam kroz tu zemlju, nemogu iz nje vanka, a nemogu ni stajat na mjestu. Znam samo da vidim te stvari, onda žile i korijenje stabala me sprječava da idem dalje. U jednom trenutku toliko me to korijenje stegne oko tijela da me uhvati panika i onda se probudim.

i zadnji ali i ne najmanje važan san je san koji se zove Kristova Kocka. Je da malo debilno zvuči ali je i nevjerojatno. Ja hodam usred Antartika s Isusom Kristom. I on meni kaže da će on meni dati jednu bolest, ali baš bolest, koju imaju samo odabrani ljudi. Ta se bolest zove Isusova kocka. Uglavnom kad dobiješ tu bolest, ostaneš zarobljen u kocki od leda, i vidiš sve što se vani događa. I tako on meni da tu bolest i ja sam zaleđen u toj kocki, gledam prema vani i vidim kako mi majka plače i sestra za mnom. I ja onda pomislim, zašto sam u ovoj kocki, zašto nije Isus u njoj. I u jednom trenutku, ja kao duh izađem iz te kocke leda i vidim Isusa u njoj, a mamu i sestru kako i dalje plaču zamnom, jer misle da sam ja u kocki. Ali ja sam vanka i unutra. Skroz neodređen i neobjašnjiv osjećaj.

I što kažete?
"When the stars have all gone out. You'll still be burning so bright."
"Cast me gently. Into morning. For the night has been unkind."
User avatar
Annabel Lee
Posts: 126
Joined: Thu Feb 21, 2008 8:44 pm
Location: Zagreb
Contact:

hmm...zanimljivi snovi :)

Ja jednom sanjala ok, smiješno ali da, kao sprešan leševe koji su ugl. jako smrdili, no oke..... :lol:

ovo se nikako ne mogu probuditi sada jer snovi su predugački i nikako izaći iz njih.....
jednom sam sanala baš da umirem i zapravo sam umrla, al' na kraju me neko biće nešto tipa anđeo vratio natrag u život....pih.....al' oke....

nisam se nikako mogla sjetiti, konačno jesam, mislila sam da sam to sanjala, al valjda sam se zamislila, k'o da sam sanjala ono budna (zato sam prvo i mislila da sam to sanjala, nisam se mogla sjetiti)....ugl. onak straija žena bila u busu i nema veze, i dignem joj se, ona se zahvali, i poslije onak me gleda i nasmiješi mi se i ajd' simpatična straija žena i, nemam pojma kaj je mene "uhvatilo" , nešt' se zamislila i ugl. tada dakle u "snovima" mi se okrenuo pentagram moj i svaki put kad se okrene kod neke osobe tu osobu doslovce usisa u sebe i tako je kao i tu ženu, ali, opet, neće sve osobe uvući u sebe....oke...nea veze.....prezbunjenoo je....... aaaa :shock:
Ružno je lijepo, a lijepo je ružno; lebdimo kroz maglu i uzdušje kužno.
User avatar
gothic
Posts: 9
Joined: Sat Sep 20, 2008 2:51 pm
Location: Gothland
Contact:

Da prije...

Ali vise puta mi se dogadjalo da se snovi ponavljaju...
Gothic is beautiful...
Image
magla
Posts: 3
Joined: Wed Feb 20, 2008 8:50 pm

gothic wrote:Da prije...

Ali vise puta mi se dogadjalo da se snovi ponavljaju...
prvi puta da i ja nesto napisem na ovom forumu , pa o snovima heheh

recimo da imam par snova 3 - 4 koji su vezani za prostor gde pre živela moja baka i užasno mi se često zna desit da sanjam uvek isti san ali snovi su grozni upućuju me na nesto lose kao da je tu izvor neke zle energije i obicno završavaju tako sto sam pred nekim vratima i iz nekog razloga nesmem da uđem unutra.svaki puta vidim u snu istu stvar ta kuca koju sanjam sad vise nije ista ona se izmjenila totalno ali uvek znam sanjat njen stari izgled.MOZELI NEKO PROKOMENTARISAT OVO
User avatar
tallamasca
Posts: 943
Joined: Sun Oct 28, 2007 2:32 pm
Location: Split

Snovi su između svjesnog i podsvjesnog. U snovima često bude nešto što nas muči. ponekad nismo ni svjesni toga. jer snovi sadrže dio svijesti i podsvijesti. i upravo zbog toga san može imati značenje, a i ne mora.
"From that crazy night I'll never forget my love..."
Without Face: "Tallamasca"
User avatar
Geina Vrana
Posts: 21
Joined: Tue Mar 31, 2009 3:24 pm
Location: zagreb

dobro je zapisivati snove....onda tek shvatimo koliko se stvari u njima ponavlja.
moji zadnji snovi u "serijama" , u biti to je uvijek druga snena priča ( jer u jednoj noći odsanjamo 2-3 sna) počinje tako da se probijam kroz kuhinju ili dnevnu sobu natrpanu elementima, dok me na drugoj strani čeka uvijek isti dječko smeđe valovit kose... i onaj tren prije nego ga poljubim zbudim se :evil:
svako jutro pošizim jer nikako da dođem do svog heppy end-a.
postoji izreka (od neke proročice koju je znala moja baka) da će ti se svaki san ostvariti za 7minuta, 7dana, 7mjeseci ili 7 godina, na jedan ili drugi način.
držim fige da taj ljepotan postoji!! :D
Čista i jednostavna istina nikad nije čist, ni jednostavna...
Post Reply