Aktiviranje trećeg oka

User avatar
kolli
Posts: 15
Joined: Sun Dec 28, 2008 12:29 am
Location: postojana

Na netu sam našla ovaj članak, da bude lakše kopirati ću ga:

Aktivacija "trećeg oka" ili pinealne žlijezde jest ključan korak u psihičkom, spiritualnom i energijskom transformacijskom procesu.

Ovdje ce biti naveden jednostavan postupak kako da aktivirate 3. oko koji je prethodnica svih ostalih vjezbi koji ce biti navedeni u slijedecim blogovima. Ukoliko se odlucite za isto, pokusajte slijedece upute slijediti bar 1-2 put svaki dan tokom slijedecih 7 dana.


Balansiranje T – bara
Ljudski mozak je podjeljen na dvije polovine. Vas ego je lociran u ljevom mozgu. Logicke, materijalne i zemaljske misli se ovdije nalaze.
Duhovnost, kreativnost i emocije se nalaze u desnom mozgu.

Pinealna žljezda se nalazi izmedju ove dve polovine, i ponaša
se kao balans te osigurava harmoniju i osnovu.

Svako ljudsko biće ima arhitip koji proizilazi iz pinealne žlezde i projecira se na njegovu osobnu energetsku mrežu, ili "auru". Ovaj arhitip, nazvan "T-Bar" radi na balansiranju ljeve i desne hemisfere mozga tako da razmišljanje ne ide u krajnost.Kod ljudi postoje tri osnovna oblika T-bar arhitipa:

T vekikoslovo

križ
ankh
Isprobajte sva tri pa koji vam najbolje i najlakše bude odgovarao taj koristite.
Sva tri arhitipa su jednake vrednosti; jedan nije bolji od drugog. Dakle ovo je metoda za aktiviranje trećeg oka:Prvo se opustite i udahnite duboko 3 puta (vizualizirajte bijelu svijetlost kako ulazi i izlazi iz vas.
Centrirajte svoju svijest u pinealnu žljezdu. (zažmirite i usmjetite pažnju na čelo - kao da želite gledati u prostor izmedju vaših obrva dok žmirite). Držite pažnju tamo sve dok ne osjetite pritisak i dok ne počne malo da boli.... (bol je uobicajena sve dok ne "probijete 3. oko" ... Pokušajte svaki dan malo duze držati svoju pažnju na toj točki.

Vizualizirajte rojal plavu boju oko sebe kako vas preplavljuje OVA BOJA I kako vam okruzuje vaš mozak te vam ispunjava cijelu glavu.
Tada zamislite na čelu veliko slovo T ili + ili U zavisnosti od vaših emocija ili misli u tom trenutku,
mozete videti neka iskrivljenja ili nagnuća vašeg arhitajpa. Kao da se klacka. To je prikaz prijelaza sa jedne poluteke na drugu. Cilj ga je drzati sto mirnije na celu u Rojal plavoj boji.

Ako iz nekog razloga ne mozete da vidite svoj T-bar, mozete da koristite krug sa Tockom . Krug sa tockom unutra ima isti efekt kao balansiranje T-bara. Sve isto u rojal plavoj boji.
Ako je nužno, mozete nacrtati T-bar arhitip ili krug sa točkom na papiru, ili čak napraviti jedan da u njega gledate, kao vizualno pomagalo.

To je to za sada. Pokušavajte ovo sto duze raditi tokom slijedecih 7 dana ... a tad krecemo na pravi posao!


Preuzeto sa:
http://alcyone.bloger.hr/default.aspx?tag=meditacija

-------------------------------------------------------------------------

Ono što mene zanima, da li netko može pojasniti što je to ustvari kamo to vodi?
Pokušala sam uraditi sve opisano ovdje, i sve je bilo u redu dok u jednom trenu nisam osjetila da mi cijelo tijelo trne, kao da nestaje, ne znam kako to drugačije opisati. Automatski sam otvorila oči, to je bilo jedino što sam mogla pomaknuti, neko vrijeme.
Ustvari ne znam kako početi i gdje nači nešto za sebe, čime ću obnoviti energiju, jer sam u teškom razdoblju, a neću time naštetiti sebi, ako me razumijete.
Čitam dosta, što više čitam dolazim do oprečnih stajališta i više ne znam što je sigurno, a što ne.
Te što više ulazim u te vode, nazovimo ih, samopomoći sebi (inače vrtim čakre prije spavanja) to me više strah da ne naškodim sebi čineći nešto krivo.

Ako imate neke pametne savjete, dajte.

Ugodan dan
User avatar
merlin715
Posts: 113
Joined: Wed Nov 28, 2007 10:05 pm
Location: Zagreb

A gle postoji varijanta da si imala izvan tjelesno iskustvo i sad... po nekima nikako to ne treba naglo prekidati jer to može biti opasno ako se prekine sam tako...

Ne znam možda i nisam u pravu, ali ko zna... ne mogu biti siguran u nešto što nisam doživio ili bar jako detaljno proučio...

Ja inaće izvodim malo drugačije vježbe za aktivaciju čakri...
User avatar
Annabel Lee
Posts: 126
Joined: Thu Feb 21, 2008 8:44 pm
Location: Zagreb
Contact:

Znači li vam što knjiga : Lobsang Rampa - TREĆE OKO ?
Tu sam knjigu za rođendan dobila, kao opisuje taj lama kako je živio od djetinjstva i obred spoznaje/pronalaženja trećeg oka itd.... :D
Ružno je lijepo, a lijepo je ružno; lebdimo kroz maglu i uzdušje kužno.
Gwydion
Posts: 300
Joined: Tue Oct 16, 2007 11:18 pm

Annabel Lee wrote:Znači li vam što knjiga : Lobsang Rampa - TREĆE OKO ?
Tu sam knjigu za rođendan dobila, kao opisuje taj lama kako je živio od djetinjstva i obred spoznaje/pronalaženja trećeg oka itd.... :D
Lobsang Rampa nije nikad bio na Tibetu, ne opisuje ništa što bi bilo verodostojno, već daje svoje fantazije. Inače mislim da je u pitanju vodoinstalater iz Engleske. Ili tako nešto, no sa trećim okom to veze nema...
Levat
Posts: 1
Joined: Wed Jan 21, 2009 9:06 pm

pozdrav svima...novi sam ovdje ali ne i u magijama i ovim starima koje mi zelimo otkriti....
pokušavao sam otvoriti Treće oko još davno ali mi je bilo jadno što je opis pripreme i samog "rituala" bio na engleskom jeziku....ovo što ste pronašli mi je jako olakšalo situaciju i to je jedan veliki plus za ovaj site....

==IMAM PITANJE VEZANO ZA OTVARANJE TREČEG OKA==

sinoć sam prvi put pokušao otvoriti Treće oko s opisom kako uaditi a da ja to mogu normalno pročitati i proučliti....
tek što sam krenuo i opustio se nakon par minuta su mi se počele događati čudne stvari...prvo sam osjetio kako me glava počinje boliti,nikako čudo ha??
zatim sam počeo osjetiti kako me nešto uvlači u krevet(ležao sam na krevetu)...ubrzo nakon toga su mi se oči počele micati lijevo desno i osjetio sam kao da više ne upravljam svojim očima...to se sve događa dok imam zatvorene oči,kada ih otvorim istog trena sve prestane....jel ste i vi imali takih sličnih problema????
kako da poboljšam to???
i kako ću znati da sam otvorio oko??
--->puno vam hvala s razumjevanjem.....
:|
Mindcontroler
Posts: 9
Joined: Thu Mar 26, 2009 7:03 pm

Zasto bi neko od vas, ili bilo ko, aktivirao trece oko?
Pozdrav
Fudji
Posts: 1
Joined: Tue Mar 17, 2009 11:38 pm

vec sam duze vrijeme cito po razlicitim forumima o ovim stvarima i ovo je prvo sto sam probo napravit.kad to radim osjetim odredjeno pritiskanje na celu,al mislim si da to samo sebi umisljam .Zanima me kako znati da ti je to trece oko otvoreno??? Hvala
User avatar
Baphomet
Posts: 326
Joined: Thu Nov 15, 2007 10:19 am
Location: Pula
Contact:

Fudji wrote:vec sam duze vrijeme cito po razlicitim forumima o ovim stvarima i ovo je prvo sto sam probo napravit.kad to radim osjetim odredjeno pritiskanje na celu,al mislim si da to samo sebi umisljam .Zanima me kako znati da ti je to trece oko otvoreno??? Hvala
Umišljaš.

Da ti je otvoreno ne bi imao potrebe pitati da li ti je otvoreno.
Welcome twilight. Welcome blackness. Welcome inky night. Only in darkness can I see your soul.
User avatar
dario
Posts: 28
Joined: Thu Apr 16, 2009 10:03 pm

da ali i mene zanima kako to prepoznat dali to osjetis ili kako ????

i da li je stvarno potrebno da samo gledas u mjesto di je trece oko ili ... :ugeek:
I can walk like a man but I'm not one.
Gwydion
Posts: 300
Joined: Tue Oct 16, 2007 11:18 pm

dario wrote:da ali i mene zanima kako to prepoznat dali to osjetis ili kako ????

i da li je stvarno potrebno da samo gledas u mjesto di je trece oko ili ... :ugeek:
Veoma jednbostavno. Moraš da imaš konfiormaciju od nekog spolja. Dakle moraš da namigneš u disku zgodnoj devojci, ali trećim okom. Kad ti ona odgovori, onda znaš da si uspeo.
Post Reply