zemlja sa groblja

Post Reply
Dragana Krsikapa
Posts: 2
Joined: Sat Feb 05, 2011 1:56 pm

ja se izvinjavam znam da iam negde ova tema ali nikako ne mogu da je nadjem..koliko se secam , zemlja sa groblja moze da sluzi kao zastita???jeli tako??nocas sam uzela malo zemlje pored ocevog groblja..jeli yo uredu ili da je bacim odmah??evo citam tu na sajtu mensura isceljitelja, gde navodi da se zemlja sa groblja koristi da se nekom nanese zlo..pa sam se malo zbunila//// :?
Prometej
Posts: 39
Joined: Mon Feb 07, 2011 9:57 am

Dragana Krsikapa wrote:ja se izvinjavam znam da iam negde ova tema ali nikako ne mogu da je nadjem..koliko se secam , zemlja sa groblja moze da sluzi kao zastita???jeli tako??nocas sam uzela malo zemlje pored ocevog groblja..jeli yo uredu ili da je bacim odmah??evo citam tu na sajtu mensura isceljitelja, gde navodi da se zemlja sa groblja koristi da se nekom nanese zlo..pa sam se malo zbunila//// :?
http://www.mojomoon.net/hyatdirt.html

vrlo često da se nakom nanese zlo, veže ga se, otjera ga se :evil: ... tako da prisjeti se da sve što učiniš trostruko će ti se vratiti :!: , ako tražiš nešto za zaštitu odi na stranicu Knjiga sjenki.. :idea:
Dragana Krsikapa
Posts: 2
Joined: Sat Feb 05, 2011 1:56 pm

znaci ne moze nista dobro sa tom zemljom??bacicu onda..ne planiram nikome da nanosi zlo...dosta je zla u mom zivotu,,ne treba mi vise ;)
Prometej
Posts: 39
Joined: Mon Feb 07, 2011 9:57 am

nisam ziiher ali svakako ti ne preporučam da se samo tako upuštaš u to.... vjerojatno se može koristiti i za nešto pozitivnol ali nisam upućena.. zemlja s grobova se koristi najviše u voodoo (to se da i skužit na onoj stranici) tak da... ako ima netko na forumu upučen neka objasni :ugeek:
User avatar
wicca27
Posts: 22
Joined: Thu Mar 24, 2011 8:01 pm
Location: Osijek

Davno sam bio naišao na tekst u vezi groblja gdje se pričalo o temeljima teze svetosti tla i slično. Dao bih vam link, ali davno bilo... Sjećam se otprilike šta je sve pisalo i znam da se sve baziralo na (kao što Prometej kaže) na voodoo, da se nanese zlo nekome najčešće. Baš to najčešće otvara drugu opciju, za šta još služi?

(pročitah) da su u davnini postojali "magičari" koji su odlazili na groblje, uzeli zemlju sa svježeg groba muškarca, žene i djeteta (znači tri vrste zemlje) i potom posipali na ulazna vrata, pred ulazna vrata (šta god) i tako se branili od crne magije.

Moje mišljenje nije važno sada, ali baci tu zemlju ili nešta, postoje praktičnija rješenja i manje upitnog djelovanja...eto... ;)
...Eight words the Wiccan red fulfill:
An' ye harm none do what you will.
Post Reply