sekta ili koven????

Post Reply
User avatar
little wich
Posts: 264
Joined: Thu Dec 31, 2009 6:55 pm
Location: Bar

Posto sam pocetnik u magiji zanima me kako prepoznati dali se radi o kmovenu ili sekti? Da li je moguce da sekte te na taj nacin mogu namamiti tAKO sto ce koristi witch crafta. Po meni je danas veliki riziki uci danas u koven, jere ismatram da ne mozes bit 100 posto siguran da je to koven. Zato molim vas da mi neko odgovori na ovo pitanje.
User avatar
Eagles
Posts: 307
Joined: Tue Oct 16, 2007 10:41 am
Location: Zagreb
Contact:

Evo što Wikipedija kaže da je sekta: http://hr.wikipedia.org/wiki/Sekta

I što Wikipedia kaže da je koven: http://en.wikipedia.org/wiki/Coven
nada
Posts: 200
Joined: Sun Apr 04, 2010 8:41 pm

bas se neslazem sa objasnjenjem da crkva nosi svoje clanove i oni isto su podrzavani od vjernika , tako da to meni je isto
-solanum-
Posts: 18
Joined: Thu Feb 25, 2010 12:39 am

Prvo i glavno : Svatko si prema svojoj prirodi vec nadje "crkvu" di ce "Boga molit" ;) :lol: ....

Razumljiva je briga i strah ako zelis skupinu gdje ces se duhovno razvijati i slicno, a postoji mogucnost da upadnes medju hrpu idiota koji ce te iskoristit.
Popovi i politicari su majstori u tome.
Vec dulje vrijeme kruzi po netu "The Advanced Bonewits’ Cult Danger Evaluation Frame" .... to je za stranjske uvijete, ovako internetski suho, taj Bonewitse mi se cini ko intelektualizirajuci bezveznjak ,ali mislim da je okvirno upotrebljivo.

Uglavnom, naglasava tocke na koje treba obratiti paznju kad se promatra takve skupine ...

http://www.neopagan.net/ABCDEF.html
Takodjer, ne mislim da je opasnost od vecine skupina u tome da ce te zatvorit, silovat , sakatiti djecu, drogirati i oderati te od sve imovine koju si ikad vidjela... veca je opasnost da te u najboljoj namjeri uvjere da si ono sto propovjedaju da bi trebala biti, a ne ono sto stvarno jesi.
User avatar
little wich
Posts: 264
Joined: Thu Dec 31, 2009 6:55 pm
Location: Bar

Hvala puno. Slazem se s tobom, jer upravo sam postavila to pitanje zbog duhovnosti i ja isto smatram da je veci strah u tome da te uvjere da si ono sto sto nisi.
nada
Posts: 200
Joined: Sun Apr 04, 2010 8:41 pm

da neodemo dalje nego sto treba radi se jos uvjek o sekti ili kovenu. nerazumijem meni je isto sto sam prije pisala bilo to crkva ili sekta .


aliu kod kovena piseti sto svaki clan treba znati ili je to kod nas drukcije?
-solanum-
Posts: 18
Joined: Thu Feb 25, 2010 12:39 am

little wich wrote:Hvala puno. Slazem se s tobom, jer upravo sam postavila to pitanje zbog duhovnosti i ja isto smatram da je veci strah u tome da te uvjere da si ono sto sto nisi.
Pa tako nekako ko da dođe sa svakom skupinom ljudi s kojom se ima posla u životu. Nema tu jednostavnog lijeka , samo pamet u glavu i puno sreće !
User avatar
Goran Gogo Grdic
Posts: 19
Joined: Wed Feb 16, 2011 8:01 pm

Kao sto kaze -solanum- , samo zdrav razum i ne prihvatati sve zdravo za gotovo.
Post Reply