PRAVILA FORUMA

Locked
admin
Site Admin
Posts: 99
Joined: Sat Oct 13, 2007 9:13 pm

Molim Vas da poštujete pravila foruma kako bi izbjegli nepotrebne konflikte i olakšali rad moderatorima.

Molim sve sudionike da raspravljaju unutar okvira teme, u suprotnom postovi će biti premješteni i moguće pobrisani. U kategoriji KAFIĆ možete do mile volje raspravljati izvan okvira tema.

Postovi koji sadrže jednu rijeć također će biti obrisani.

Višestruko citiranje nije poželjno.

Prije svega nikako nemojte iznositi neprovjerene ili nepodkrepljene informacije koje zbunjuju ili navode na krive zaključke.

Ako iznosite vlastiti stav rečenicu započnite sa ja smatram ili informaciju podkrijepite literaturom ili izvorom.

Teme koje se otvaraju moraju odgovarati forumu u kojem su otvorene, a postovi temi u kojoj su napisani.Kada otvarate novu temu, potrudite se što bolje objasniti i obrazložiti tematiku o kojoj želite raspravljati, navedite svoja polazna stajališta, stavite naslov koji opisuje temu... Teme započete kvalitetnim postom u pravilu rezultiraju puno kvalitetnijom raspravom.

Ukoliko je srodna tema otvorena postovi nove bit će premješteni ili tema lokirana.

Postovi moraju biti napisani čitko i razumljivo.

Ako se citira tekst na stranom jeziku, vrlo je poželjno isti prevesti na hrvatski.

Prostačenje ili vulgarni izrazi bit će automatski obrisani.

Zabranjeno je svjesno plasiranje neistinitih ili neprovjerenih informacija kao točnih i dokazanih.
Ovo se posebno odnosi na informacije koje mogu imati utjecaja na donošenje odluka vezanih za rješavanje zdravstvenih problema. Dozvoljeno je recimo pisati o raznim alternativnim metodama liječenja, ali nužno uz odmak da se radi o neprovjerenim metodama koje ne smiju predstavljati zamjenu priznatoj medicini.

Zabranjeno je mijenjanje tekstova koji se citiraju.
Poželjno je raspravu održavati na nivou zanimljivom što većem broju forumaša. Svođenje teme na osobni nivo nikako nije poželjno.

Stavove se trudite što bolje argumentirati. Inteligentni i argumentirani postovi mnogo će prije biti tolerirani ako se negdje malo kose s drugim pravilima.

Malo poticajne provokacije može biti čak i poželjno, ali konstantno poticanje svađe smatra se trollanjem. Naročito je nepoželjno provociranje na osobnom nivou, ili provociranje nacionalnih, vjerskih i sličnih sukoba.

Osobne analize i posebno otvaranje tema o drugim forumašima nije dopušteno.

Objavljivanje bilo kakvih osobnih podataka o drugom korisniku smatrat će se iznimno teškim prekršajem (tu spada i javno objavljivanje sadržaja PM-a).

Ometanje rada moderatora (ignoriranje upozorenja, vraćanje izbrisanih tekstova...) može biti kažnjeno i direktnim banom.

Reklamiranje komercijalnih proizvoda i usluga nije dopušteno. Ako se želite reklamirati na forumu, obratite se administratoru.

Hvala svima na razumjevanju.
admin
Site Admin
Posts: 99
Joined: Sat Oct 13, 2007 9:13 pm

Dodatak: zabranjeno je i direktno reklamiranje drugih foruma.
Locked