O divinaciji

Proricanje budućnosti: tarot, rune, hiromantija, numerologija
Avatar
Artemida
Postovi: 153
Pridružen/a: pon lis 22, 2007 5:00 pm
Lokacija: Split
Kontakt:

sri lis 24, 2007 10:20 am


Kao astrolog vjerujem da ne postoji divinacijska tehnika koju ne možemo razvijati sve do potpune svjesnosti, kada prestaje potreba za time.
through the stars I am coming

Avatar
emina
Site Admin
Postovi: 913
Pridružen/a: sub lis 13, 2007 9:36 pm
Lokacija: Ispod punog mjeseca
Kontakt:

sri lis 24, 2007 11:41 am

Najdraže sredstvo vještičje divinacije je tarot, postoje mnoge druge od kristalne kugle, crnih ogledala, saksonskih štapova, čitanje iz dlana - hiromantija, čitanje iz listića čaja - taseografija, numerologija, astrologija, gledanje u vatru, visak, rašlje. Koja metoda će se koristiti ovisi o pojedincu. Neke tehnike će dati bolje neke slabije rezultate. Međutim kroz vježbu moguće ih je dovesti do nivoa na kojem nisu potrebna nikakva sredstva, već samo dodir predmeta ili osobe.

Laiku se čini čudesnim da bilo tko može doista proricati budućnost. Tu sposobnost možemo svi razviti. Prvi korak je kanaliziranje. Izbacivanje negativne energije i negativnosti iz podsvjesti. Drugi korak je izbacivanje osjećaja i slutnji prilikom divinacije, kontroliranje misli. Također bitno je znati slijediti intuiciju koja se ignoriranjem gubi. Kao što posjedujemo ruke i noge tako su i vantjelesna iskustva dio svakog o nas. Potrebno je samo naučiti slušati svoju unutrašnjost i iskristalizirati podražaje koji dolaze do nas, ali ih zbog usmjerenosti prema fizičkom nismo u mogučnosti razabrati. Pročišćavanje kanala najbitniji je korak.
Svi imamo sjenovito jastvo koje je dio naše stvarnosti. Sjenka nije tu da nas povrijedi već da ukaže na mjesto gdje smo nepotpuni. Kada prihvatimo sjenku možemo je iscijeliti. Iscijeljena pretvara se u ljubav.

Avatar
Soul Hunter
Postovi: 166
Pridružen/a: sub lis 27, 2007 9:28 am

sub lis 27, 2007 7:24 pm

Ma ja sam se prvo sa 13 godina poceo bavit astrologijom.
Imam knjige: TumacSnovaIHoroskop i StoljetniKalendar. Ali s vremenom sam shvatio da sam rodjen u satu najgoreg planeta kojim vlada mrznja,zloba i tako to...a tak planet je Saturn. S vremenom magija me privukla i zavolio sam je...

Avatar
Artemida
Postovi: 153
Pridružen/a: pon lis 22, 2007 5:00 pm
Lokacija: Split
Kontakt:

pet stu 23, 2007 1:36 pm

Imam jedno novo, zanimljivo iskustvo.Moja poznanica mi je gledala na specijalnu šalicu u kojoj su neki simboli ugravirani.Uz to se služila okruglim ,glinenim pločicama koje je svrstavala u hrpice i poput I-C. dobijala par-nepar,To nije samo divinacija već je moguće raditi magiju uz pomoć te šalice...ona spominje riječ "nagual"
Nikad prije nisam čula ništa o ovome, zna li netko?Ima knjižicu koja ima hrvatski prijevod
through the stars I am coming

Avatar
Soul Hunter
Postovi: 166
Pridružen/a: sub lis 27, 2007 9:28 am

sub stu 24, 2007 10:39 am

Nažalost ne. Možda imaš riječnik na netu za upisat i koristit kao program. Rekla bi emina: "Progooglaj" :lol: :D :D

Avatar
Gost
Dežurni slastičar
Postovi: 475
Pridružen/a: sub stu 10, 2007 9:06 pm
Kontakt:

sub stu 24, 2007 1:23 pm

Čita se Nahual. Staro američka šamanska riječ za duh.
Popularizirao je taj sistem Carlos Castaneda, narkoman. Namjerno plasiravši neke svoje umišljaje o otkrivanju drevnih toltečkih znanja.
Illuminata Ultima
Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum (I.N.R.I.)

Avatar
Artemida
Postovi: 153
Pridružen/a: pon lis 22, 2007 5:00 pm
Lokacija: Split
Kontakt:

čet stu 29, 2007 7:01 pm

Nagual je samo naziv ove šalice.Divinacija kojom se izvodi nema veze sa onim o čemu pričaš , a Castanedina djela dobro znam.Naravno da sam izguglala, ali nema o takvoj šalici ništa.
Zanimljivo mi je što spominje magijska (uz divinacijske mogućnosti) djelovanja uz pomoć te šalice
:roll:
through the stars I am coming

Dunja
Postovi: 178
Pridružen/a: ned stu 11, 2007 6:21 pm

čet stu 29, 2007 7:22 pm

Kakva iskustva imate kad već pričamo o šalicama s čitanjem iz listića čaja?

Avatar
Artemida
Postovi: 153
Pridružen/a: pon lis 22, 2007 5:00 pm
Lokacija: Split
Kontakt:

pet stu 30, 2007 5:38 pm

:roll: to još nisam probala :lol:
through the stars I am coming

Avatar
Inconnu
Postovi: 28
Pridružen/a: ned stu 18, 2007 1:52 am

pet stu 30, 2007 6:51 pm

Nešto o divinaciji prema Eliphasu Leviju, jednom od najcjenjenijih mistika 19. st.:

"Proricatelji sudbine, čitači karata, vidovnjaci, svi su oni podvrgnuti halucinaciji koju stvara njihovo predviđanje uz pomoć oba (spektralnog fosfora, tj. mrtvog astralnog svijetla, op.a.). Čaša vode u hiromantiji, tarot Etteila, linije na dlanu itd., stvaraju u vidovnjaku vrstu hipnotizma. Svoju stranku on promatra u odrazu vlastitih smiješnih želja ili pohotne imaginacije. Zbog toga jer je on duh bez dostojanstva ili plemenitosti volje, pretkazuje budalaštine i besmislice te svom klijentu sugerira još veće, misleći da je sve to dio njegova uspjeha.
...
Od dva magnetska svjetla, jedno možemo nazvati živim svjetlom, drugo mrtvim svjetlom, jedno astralnim fluidom, drugo spektralim fosforom, jedno bakljom rasprave, a drugo dimom snova. Da bi se magnetiziralo bez opasnosti, potrebno je unutar sebe imati svjetlo života, to jest nužno je biti mudar i ispravan.
Čovjek, rob svojih strasti, ne magnetizira. On opčinjuje. Ali zračeći svoju opsjenost, on povećava vrtoglavi krug oko sebe; umnaža čarolije i živahnost snagom svoje volje sve više i više. Poput pauka je koji se iscrpljuje da bi konačno bio uhvaćen u vlastitu mrežu."

Odgovorite
  • Info
  • Online

    Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.