Nera - Tarot

Proricanje budućnosti: tarot, rune, hiromantija, numerologija
Dunja
Postovi: 178
Pridružen/a: ned stu 11, 2007 6:21 pm

uto ožu 31, 2009 6:34 pm

Ovdje ću postaviti neke tekstove koje sam jedno prilikom prepisala iz knjige, znači bez dodataka, riječi autorice. ;)

Dunja
Postovi: 178
Pridružen/a: ned stu 11, 2007 6:21 pm

uto ožu 31, 2009 6:34 pm

Riječ autora

Samo onaj tko gleda svijet očima jasnog mira i čistog srca, spoznaje «vrijeme» ispred sebe, sa svim svojim toplim i ružnim bojama. Koristeći sebi kao i drugima kao i sebi, može, raskrinkavši vlastiti ego i čisteći zjenice od uzavrelih strasti, ići putem tarota, stabilan i jak, čuvajući da i dajući mu se, ići toplog srca jednim od divnih puteva ka beskonačnoj radosti i ljubavi.
Potrebna je prostorna i vremenska koncentracija.
Potrebno je opuštanje.
Potreban je mir.
Bez opuštanja i mira nema koncentracije, nema dubine, nema meditacije…, nema tarota. Tarota kao jedne od najvrijednijih okultnih disciplina, koja nam je s puno poštovanja predana u nasljeđe.
………
Dokučite dubinu svoje unutrašnjosti.
Krećite se u paralelnom svijetu na svoj način. To je vaša obaveza i pravo.

Potražite putove osobne sreće živjeći u skladu sa sobom i onim što vas okružuje, živeći u snu, ljubeći san.

Krenite…..

Nera

Dunja
Postovi: 178
Pridružen/a: ned stu 11, 2007 6:21 pm

uto ožu 31, 2009 6:34 pm

Ritual

Najbolje je da vam tarot špil pokloni draga osoba. Zamotanog u bijelu svilu pohranite ga u drvenu kutiju. Karte s kojima radite ne bi trebalo ostavljati na mjesto koje je dostupno drugim ljudima. Samim tim činom izolirate ih od tuđih dodira i vibracija, koje bi mogle negativno djelovati na vas i na osobu kojoj gledate u karte. Posebno ističem, da se ni u jednom trenutku ne smije uplašiti ili pak uznemiriti osoba koja vam je ukazala svoje povjerenje. Samom činu proricanja morate prići vrlo ozbiljno, odgovorno i sa punim poštovanjem. Bilo bi krajnje nekorektno i neodgovorno, da na bilo koji način zloupotrijebite ili izigrate povjerenje koje vam je ukazano. Ni jedan razlog ne može opravdati nekorektnost odnosa prema tarotu ili «onome koji pita». Ukoliko taj izvuče karte koje imaju «mračnija» značenja, vrlo je zahvalno i odobravajuće da ih interpretira u blažem značenju i slobodnijoj formi, makar i po cijenu da riskira vlastito uvjerenje.

Kad osjetite da ste spremni gledati u karte, sjednite u mirnu prostoriju i duboko se koncentrirajte. Gledanje započnite tako, što ćete karte promiješati i onda ih predati «onome koji pita». U toj izmjeni karata, dodirnite tu osobu svojom desnom rukom. «Osoba koja pita» treba promiješati karte, položiti ih na stol i dva puta presjeći. Nakon toga vi spajate karte u cjelinu i počinjete s tumačenjem.

Pošto svim ljudima ne možete priči na isti način, potrebno je ponuditi više špilova Tarot karata kako bi ta osoba mogla izvršiti odabir prema osobnom nahođenju.

Duboko koncentrirani – usredotočeni izaberite jedan od metoda divinacije, ovisno od toga što dotična osoba želi i koji bi mu metoda po vašoj ocjeni najbolje odgovarao.
Gledanje možete započeti tako što položite ruke na špil, zatim ih podižete, kao da dlanovima (dodirujete) formirate «lijevak», te raširite ruke dlanovima okrenutim prema nebu.
Po završetku gledanja, «lijevak» zatvorite idući dlanovima na dole i položite ih na špil. Da li ćete odabrati nešto sasvim drugo kao ritual, zavisi od vas.
Napravite ono za čim osjetite želju, ono što u tom trenutku smatrate da je potrebno. Ritual možete dopuniti ukoliko mislite da vas ta izmjena – dopuna nadahnjuje i pravilno podstiće.

Tarot treba znati čitati, kao i sve drugo, jer nas to usmjerava da uspostavimo ravnotežu između pozitivne i negativne strane naše ličnosti. Uči nas kako ćemo razvijati ono pozitivno, onu pohranjenu vrijednost u nama.
Bio bi vrlo pogrešan pokušaj izvlačenja definitivne sudbine iz Tarota, pogotovo što nije poželjno da očekujete apsolutno točnu prognozu budućnosti. Ali poslušajte ono iskreno u sebi i pomognite Tarotu, jer to je pravi način da Tarot pomogne Vama i da istinu vrati istinom

Dunja
Postovi: 178
Pridružen/a: ned stu 11, 2007 6:21 pm

uto ožu 31, 2009 6:35 pm

Izračunavanje karmičkih karata

Pet karmičkih karata, izračunat ćemo pomoću imena i prezimena, te datuma rođenja određene osobe. Sat rođenja je bitan, jer po njemu vidimo karakteristike osobe.
Svakom slovu u abecedi, dat je određen broj, te kad ispišemo ime i prezime, vršimo zamjenu slova u brojeve. Nakon zamjene, pristupamo zbrajanju i dobijemo određeni broj. Da bi dobili prvu kartu u karmičkom redu, zbrojit ćemo međusobno brojeve koje smo dobili u zbroju imena i prezimena (za udate žene treba uzeti djevojačko prezime).

Npr.
M A R A
9+10+2+10=31
V I D
45+6+50=31+101=132=1+3+2=6

Prva karmička karte za Maru Vid je karta VI ZALJUBLJENI.

Drugu kartu u karmičkom redu, izračunamo međusobnim zbrajanjem dana, mjeseca i godine rođenja:
npr. rođen 22. ožujka 1953 god.
22+3+1+9+5+3=43=7
Druga karmička karta za rođene 22. ožujka 1953 god. Je VII KOLA.

npr. rođen 29 studenog 1964 god.
2+9+11+1+9+6+4=42=4+2= VI ZALJUBLJENI
Napomena: treba zbrajati sve brojeve koji su veći od broja 22.

Treću kartu u karmičkom redu, dobit ćemo međusobnim zbrajanjem brojeva iz prethodnog karmičkog reda.
Npr. u drugom karmičkom redu je karta XVI Božja kuća, onda je treća karta 1+6= VII KOLA. Ako je druga karmička karta brojem manja od 10, onda, da bi dobili treću karmičku kartu, pribrajamo broj 12.
Npr. rođen 29 studeni 1964 god.
2+9+11+1+9+6+4=42=4+2= VI ZALJUBLJENI
6+12= XVIII MJESEC. Dakle, treća karmička karta je XVIII MJESEC.

Četvrtu karmičku kartu dobit ćemo tako da zbrojimo treću i prvu karmičku kartu.

Petu karmičku kartu, dobit ćemo zbrajanjem sve četiri prethodno izračunate karmičke karte.
Npr. Ime i prezime: Mara Vid
Prva karmička karta = VI ZALJUBLJENI
rođena: 22. 03. 1951 g.
Druga karm. karta = VII KOLA
7+12= Treća karm. karta= XIX SUNCE
19+6=25=2+5=7=Četvrta karm. karta = VII KOLA
6+7+19=39=3+9=12=Peta karm. karta = XII OBJEŠENI

Tabela za izračunavanje karmičke karte

A = 10 F = 44 M = 9 Š = 50
B = 20 G = 100 N = 400 T = 33
C = 22 H = 20 Nj = 41 U = 54
Č = 11 I = 6 O = 5 V = 45
Ć = 11 J = 7 P = 57 Z = 7
D = 50 K = 45 Q = 90 Ž = 12
Đ = 75 L = 12 R = 2 X,Y = 25
E = 30 Lj = 36 S = 22 W = 18


Prva karmička karta, govori o ranom djetinjstvu osobe, roditeljima i uvjetima odrastanja. Predstavlja period do 15-te godine života.

Druga karmička karta, predstavlja sredinu u kojoj je osoba odrasla i što je sve utjecalo na osobu od 15 godine života. Pokazuje važne događaju u životu osobe, kao i sve mogućnosti da bi se životni uvjeti poboljšali, ili pak da olakša težu situaciju. Ta karta približava bračnog partnera, sve ono što je vezano uz partnera, kao i sve ono čemu je osoba podložna i što bi trebalo izbjegavati. Djeluje od 15 – te do 30 – te godine života.

Treća karmička karta je karta doma, djece u braku i van braka, te sve ono što će se dogoditi nakon 30 godine života, odnosno do 45 – te godine života.

Četvrta karta je karta posla, uspjeha, odnosno neuspjeha na poslovnom planu. Značajno je da se ova karta uvijek gleda u kombinaciji sa prvom karmičkom kartom, zbog nasljedstva, smrti roditelja i sl. predstavlja život do 60 – te godine.

Peta karmička karta, ukazuje na okolinu i nudi najbolje načine da se pomogne bližoj rodbini, djeci, prijateljima. Ukazuje na zdravstvene tegobe i na načine da se izbjegnu sve nepotrebne komplikacije. Predstavlja period poslije 60 – te godine života.

Napomena: svaka karmička karta ima svoje značenje na zdravstvenom, emocionalnom i poslovnom planu, tako da je potrebno poznavati svaku kartu, da biste pravilno protumačili karmičke karte. Značenja se razlikuju od osobe do osobe, što ovisi i o satu rođenja osobe.

Dunja
Postovi: 178
Pridružen/a: ned stu 11, 2007 6:21 pm

uto ožu 31, 2009 6:36 pm

Karakteristike rođenih pod određenom kartom prema satu rođenja i danu u tjednu

NAPOMENA:
Za precizno tumačenje pomoću sata rođenja, potrebno je da uz sat izračunate i kartu koja označava minute (ako nije samo pun sat), jer to pojačava značenje karte po satu rođenja – bilo u pozitivnom, bilo u negativnom smislu. Ako je netko, na primjer, rođen u utorak u 16 h i 35 min, to znači da je sat 16 BOŽJA KUĆA + 8 PRAVDA po minutama.

Prema određenom satu, određenog dana tumači tarota, također, utvrđuju izvjesne karakteristike i daju svoje viđenje osobe, proročanstvo.

slika

Dunja
Postovi: 178
Pridružen/a: ned stu 11, 2007 6:21 pm

uto ožu 31, 2009 6:36 pm

Sat karte I Mađioničar

Rođeni u ovom satu imaju neprestanu potrebu da naprave «velike stvari». Lako uče i jako dobro pamte. Optimistički gledaju na svijet i svjesni su da im nitko neće dati ono što sami ne realiziraju.

Jednako se čuvaju prijatelja kao i neprijatelja. U ljubavi su posebni, bilo u negativnom ili pozitivnom smislu. Ne gledaju na korist, ali su škrti u osećanjima sve dotle, dok se potpuno ne prepuste emocijama, uz uvjet da postoji podloga za to. Ne idu nigdje napamet.

Imaju smisao za slobodne umjetnosti i znaju postići vrhunske rezultate.


Sat karte II Svećenica

Rođeni u ovom satu ne žele i ne dozvoljavaju da itko njima vlada. Osnovna im je karakteristika nestalnost u svim nastojanjima i poduhvatima. Ne znaju čekati svoj trenutka, a još rijeđe uspjevaju realizirati započeto. Nestrpljivost je ponekad uzrok samoubojstava osoba rođenih u ovom satu, ili su osobe sklone destruktivnim idejama. Ovi ljudi, puni jada i tuge, nisu u stanju pričekati ni svoj sudnji dan. Tihi su, nenametljivi i puni sućuti. Kreću kroz život zamagljenog vida, «čekajući» to nešto više, što po njihovoj ocjeni drugi dobivaju bez puno truda. Tmurne su i nevesele naravi, ali čak ni u tome nisu ustrajni. Ljudi rođeni u ovom satu imaju smisao za poslove, ali samo ako im u početku krene kako treba. Nisu ratnici i ne znaju se izboriti za svoje mjesto pod suncem. Puni su «tragova» na duši jer sve preemocionalno preživljavaju.


Sat karte III Carica

Rođeni u ovom satu su skloni fizičkim užicima, što ponekad graniči sa bludom i razvratom. Brzo napuštaju staro zbog novog i nikada ne istraže područje do kraja. Lakomost ih definira na pravi način. Nestalni su u svojim idejama i dozvoljavaju da ih se crpi, ali samo dok to njima odgovara. Znaju biti krajnje temperamentni, ali i krajnje hladni. U ljubavi pružaju puno, ali isključivo da bi im se reklo kako su «fatalni». Narcisoidni i neponovljivi u svojim varijacijama na temu ljubavi, privlače partnere, bez da se puno trude. Kada napuštaju, svjesni su da će ostaviti dubok trag na duši onih koje su napustili. U kasnijim životnim fazama, ako nađu osobu jaču od sebe koja ima ne dozvoljava manipulacije, znaju doživjeti sreću.

Sat karte X Kolo sreće

Rođeni u ovom satu su vrlo mudri i pametni, iako je istaknuto da taj svoj dar ne iskorištavaju za svoje dobro, jednostavno iz razloga što im je jaka želja za posjedovanjem zemaljskih dobara. Skloni su suprotnom spolu i obožavaju takvu vrstu kontakata. Znaju uživati i vole da su voljeni. Jako su pravedni, kako prema sebi, tako i prema drugima. Izuzetno mrze i osuđuju nepravdu i zlo. Priklanjaju se misticizmu i religiji u kasnijim periodima života. U principu vole tajnovitost, jer se nakon izvjesnog perioda umore od užitaka. Ako upadnu u konfliktne situacije, nisu previše popustljivi. Rođeni u ovom satu skloni su težim oboljenjima i naglom umiranju.


Sat karte XVI Božja kuća

Rođeni u ovom satu, rado se igraju sa istinom i drugim ljudima. Nagle su naravi i urođena im je impulsivnost. Nitko ih ne voli zbog njihove nagle naravi, jer su u stanju jako povrijediti i raniti. Ako nekome treba nanijeti nepravdu, a pri tom su neprijateljski raspoloženi prema toj osobi, sa zadovoljstvom će joj naškoditi. Prema intelektualno superiornijim ljudima su vrlo agresivni i vrebaju ih, ne bi li ovi negdje pogriješili. Skloni su ekstravaganciji u svim sferama. Porivi ka razaranju, rušenju, paljenju i fizičkim obračunima, dovode ih u stanje krajnjih uzbuđenja, tako da i sami znaju nastradati. Ne dožive duboku starost. Teško da ikoga mogu zavoljeti iz dubine duše i srca, i ne znaju se približiti suprotnom spolu na iskren i pravi način.


Sat karte XIX Sunce

Rođeni u ovom satu imaju naglašenu žeđ za vladanjem i posjedovanjem. Iz tih se razloga svojski trude, tako da često postižu veliki uspjeh. Izuzetno su pametni i ne vole zlo ni u jednoj varijaciji. Ako ih povrijede dugo će ih boliti i dugo će pamtiti. Materijalna bogatstva stječu na pošten način, i pri tom ne čine nikome nepravdu. Vrlo su blagi, ali znaju što hoće, i sa tog puta ništa ih ne može skrenuti. Ponekad mogu biti nagle naravi. Kako nisu skloni tim lošim raspoloženjima, i ta naglost brzo splasne. Vješti su u svim sferama. Biraju društvo i ne dozvoljavaju da budu izabrani.


Sat karte XXI Svijet

Rođeni u ovom satu, u mlađem dobu su dosta nemirnog duha i vrlo nestalni. U kasnijim godinama života postaju oholi i uobraženi. Nestalni su po prirodi, puno toga započnu, a malo ili gotovo ništa od toga završe. Rijetko steknu veću materijalnu dobit, a kada je steknu brzo je i potroše, jer gledaju ugoditi sami sebi. Teško ih je naljutiti, ali kada se jednom naljute to dugo traje i velika su zlopamtila. Po prirodi sebični, ne znaju što znači «davati», a i skloni su neistini. Prema drugom spolu ne osjećaju neku posebno naklonost, tako da ima plodnog tla za razvoj nastranosti. Vole razgovore sa sobom, jer smatraju da od ostalih nemaju što naučiti. Ako se odluče na širu komunikaciju, znaju zabriljirati, ali samo ako od toga imaju koristi.

Dunja
Postovi: 178
Pridružen/a: ned stu 11, 2007 6:21 pm

uto ožu 31, 2009 6:37 pm

Otvaranje tarota - Metoda «križ»
(samo Velika arkana)

Ovaj metoda je vrlo zahvalan, kad se hoće dobiti odgovor na pitanje u vezi trenutačnog problema, koji vas proganja, ili na bilo koji način opterećuje.

Postupak: promiješaju se 22 karte Velike arkane. Dok miješate karte mislite na pitanje koje želite postaviti. Stavite karte na stol i izvučete 4 karte, jednu po jednu postavljajući ih na sljedeći način:

Želja
Vi Okolina
Ostvarenje

Po otvaranju karata (jednu po jednu), pristupite zbrajanju sve četiri karte i tako dobivena peta karta, bit će konačan odgovor na veće pitanje. Ukoliko ne možete protumačiti dobiveni odgovor, ponovite cijeli postupak.

Npr. dobili ste sa lijeve strane kartu VIII PRAVDA, sa desne strane kartu XI SNAGA, iznad te dvije karte kartu X KOLO SREĆE i ispod karata, kartu XV VRAG. Zbroj karata je VIII PRAVDA.

8+11+10+15=44=4+4=8

Dunja
Postovi: 178
Pridružen/a: ned stu 11, 2007 6:21 pm

uto ožu 31, 2009 6:39 pm

Karakteristike rođenih pod određenom kartom prema danu rođenja u godini

XV Vrag (22.12. - 19.01.)

Ljudi rođeni u znaku karte XV, su vrlo inteligentni, pametni i pronicljivi. Nerado se upliću u tuđe stvari, a u vlastitim su željama i potrebama nadasve suzdržljivi i diskretni. Ne vole se povjeravati i štite svoju privatnost na pravi način. Izuzetno su dobrog pamćenja i sposobni uhvatiti se u koštac sa svim problemima, izvući pravilne pouke iz udaraca sudbine i ne ponavljaju ih. Imaju jaku volju koju čak mogu potvrditi i brutalnim sredstvima, ako se žele popeti na ljestvici znanja. Pohlepni su i nisu baš puni obzira. Kod njih dominira radna sposobnost i u kombinaciji sa racionalnim ponašanjem teže da se uzdignu iznad prosjeka i uspiju. Naglašena je strast ka materijalnim dobrima, te se u želji da što više steknu ne mogu opustiti. Vrlo se teško povezuju sa drugim ljudima i boje se onih kojima ne vjeruju, isto kao i onih kojima vjeruju. Ne odlikuju se naročitim smislom za nježnošću. U emocijama su nenametljivi i obazrivi. Više vole dobivati nego davati i teško se prilagođavaju stalnoj vezi. U takvoj vezi su mudri i uvijek doziraju osjećaje, tako da su vječno napeti i u konfliktu sa sobom radi svojih nestalnih emocionalnih težnji. Nisu tolerantni prema drugima i tu do izražaja dolazi njihova preosjetljivost. Tarot obećava uspjeh i bogatstvo. Ako postanu bezobzirni, može doći do naglog pada, od koga se vrlo teško oporavljaju. Tada njihova sposobnost za zaradu materijalnih dobara, prelazi u pohlepu i panični strah od gubitka. Sugestija im je da postupaju mudro i da upravljaju razumom i jakom voljom. Trebalo bi opuštanjem ublažiti strogost, a disciplinu – tolerancijom i plemenitošću. Treba se čuvati destruktivnih ideja i odbaciti želju za uzvratnim udarcima, a želju da dominacijom i okrutnošću svesti u razumne okvire. Nametnuti svoju volju slabijem od sebe je neuspjeh, a ne uspjeh. Treba se prilagoditi i biti pošten prema sebi i drugima. Regulirati strast i želju da se pod svaku cijenu uspije, jer sa time svoju pozitivnu energiju okreću protiv sebe i postaju jedinice za glupost.


XVII Zvijezda (20.01. – 18.02.)

Ljudi rođeni u znaku karte XVII ZVIJEZDA, vrlo su originalni u pozitivnom ili negativnom smislu. Od genijalnosti do čudotvornosti, u svim stupnjevima i varijacijama, dijeli ih jedna stepenica. Rođeni u znaku ZVIJEZDE su egzaltirani ljudi, utemeljitelji raznih udruženja, sekta, prevratnici, sakupljači raznih rariteta, ali i ljudi sa bolesnim sklonostima. Oni ne žele raditi samo za sebe, kao ljudi rođeni u znaku karte XV, već se osvrću i na okolinu i nesebično se daju. Suosjećaju sa patnjama drugih i uvijek žele pomoći. Krasi ih njihov aktivan duh i tjelesna živahnost i u pogledu morala imaju vlastita shvaćanja. Materijalne prilike su im vrlo nesigurne i prilično nestabilne i često, zbog različitih reakcija i uzroka, mogu doći u vrlo neugodnu situaciju i u sukob sa zakonom. Zbog podložnosti utjecaja drugih ljudi i želje da se što prije obogate, može se reći da nisu previše ponosni i samosvjesni. Imaju snažan osobni magnetizam i šarm, što je posebno značajno u kontaktu sa suprotnim spolom. Vrlo su strastveni i uvijek u nastojanju da se dokažu, a ljepotu kontakta i dodira snažno osjećaju. Tu uvijek grčevito brane svoja uvjerenja i daju dovoljno oduška. Vrlo su temeperamentni, napeti i razdražljivi. Neprestano su opsjednuti mišlju da su nepogrješivi, krivo interpretirani i da ih se bezrazložno proganja.
Tarot obeshrabruje, na način da im je naglašeno da su uvijek na gubitku, pa makar i u trenutku kada idu ka uspjehu i upravo zato što nemaju sposobnost koncentracije na jedan cilj, već se daju ometati i skretati sa puta. Prevrtljivi su i ne ustraju u zamišljenom. Trebaju shvatiti da postoji granica do koje se može, a svoj optimizam i kreativnost gajiti da bi se moglo boriti protiv iluzija i nerealnih fikcija. Često u životu izigraju sebe i bivaju izigrani od drugih. To pamte i vraćaju se po svaku cijenu, pa makar i sebi naškodili. U prodiranju prema pozitivnim ili negativnom su nenadmašni, pa makar to vodilo putu bez povratka.

Dunja
Postovi: 178
Pridružen/a: ned stu 11, 2007 6:21 pm

uto ožu 31, 2009 6:39 pm

XVIII Mjesec (19.02. – 20.03.)

Ljudi rođeni u znaku karte XVIII MJESEC vrlo su senzibilni, što se ponekad razvija do individualnosti. Ističu se požrtvovnošću i nesebičnošću, i uvijek su spremni da pomognu u zlu kako poznatima, tako i nepoznatima. Njihova čulnost, emocionalnost i preosjetljivost često ih dovode u situaciju da izgube čvrsto tlo pod nogama, tako da se, ponekad dobiva dojam da su vrlo nesamostalni i nesmotreni, ali sebi na štetu. Ljudi patnje i tuge, ne znaju se zaštititi od udaraca, već duboko proživljavaju učinjene im nepravde i uvijek su u pozadini. Ako im se pomogne vrlo su zahvalni, čak i pretjerano i onda kada to nije potrebno. Vrlo su okretni, blagi i pametni. Imaju svoj svijet i igre duha, a njihov romantični duh im omogućava posebnost u svim sferama. Umno su jako intuitivni i imaju živ smisao za vrijednosti. Krasi ih umjetnički senzibilitet i nastoje razviti svoju inteligenciju na kvalitetan način. Istina je da se zna dogoditi da potroše previše energije na nebitne i male stvari, bez većeg uspjeha i rezultata. Vole fizičke užitke i znaju uživati u životu. U ljubavi su pravi virtuozi i znaju isplivati iz situacije koja im ne imponira, a pri tom su puni obzira i krajnje korektni. Sugestija je, da ne dozvole imaginaciji i emocijama da upravljaju akcijom i da ne dopuste emocijama da nadvladaju razum. U slučaju da popuste iluzijama više, nego što treba, mogu se okrenuti u sfere misticizma i živjeti u nestvarnosti. To za ove osjetljive ljude ne bi bilo poželjno, jer bi postali neumjereni u užicima i okrenuti destruktivnim idejama i pesimizmu. Trebaju se priviknuti na umjerenost, bilo u poslu, ili osobnim stvarima i naučiti (ali i prihvatiti), da samo iskustvo potvrđuje teoriju. Tarot im daruje sreću i dobit. Mogućnost da uljepšaju život sebi i drugima i promijene ono što se da promijeniti. Njegovati plemenitost i razviti snagu uma i svu svoju pozitivnu energiju rasporediti pravilno. Obratiti pažnju na cjelinu, a zanemariti bitne stvari.


IV Car (21.03. – 20.04.)

CAR predstavlja snažne i jake ličnosti. On nameće red i poručuje da se sve stvara za budućnost. Ljudi rođeni u znaku CARA vrlo su odlučni, jake volje i velike snage. Priroda CARA je dinamična i snažna i vrlo je bitno da se kloni upadanja iz krajnosti u krajnost. Uvijek je spreman da nešto poduzme, da se aktivira i organizira, a čekanje je besmisleno i nema opravdanja.
Ponekad je to pogubno, u smislu što ne čeda da se jasno sagleda sve strane nekog problema, već se precijeni. Vrlo je bitno za ljude rođene u znaku CARA, da se nauče obuzdavati u malim stvarima u svakodnevnom životu i da uspostave kontrolu emocija, naročito ljubomore, jarosti i agresivnosti.
Karta CAR sugerira da se gaji tolerancija, dostojanstvo i samopoštovanje, samo treba paziti da se tu ne pretjera. Disciplinirani rad je osnova za uspjeh. Karakteristika ove karte je da zna što hoće i da na posebno suptilan način daje ljubav kada je nađe. Ljudi rođeni u znaku CARA imaju tendencije da vladaju i da postanu bogati materijalno i duhovno. Vrlo su odlučni i teže za vodstvom. Osjećaji su im duboki i izravni. Zrače toplinom i vitalnošću. Imaju razvijenu sposobnost rasuđivanja i nadasve cijene pošten odnos među ljudima. Imaju sklonost ka suprotnom spolu i puni su šarma, a ponekad pretjeraju u žeđi za fizičkom srećom. Zapravo, imaju smisla da sebi srede život, ali i da odmognu uslijed nepromišljenosti i na brzinu donesenih odluka, uslijed impulsivnosti i smanjene doze tolerancije. Vole puno putovati. Moralnost im baš nije vrlina. Vrlo su nestalni i u tome nisu baš previše mudri, sklonost ka ekstremizmu je naglašena. Ljubavi su gladni i žedni, te jako teško nalaze ono što hoće. U tom lutanju dolaze do zrelosti na čudniji način nego ljudi rođeni pod znakom ostalih Tarot karata. Nedisciplinirani u tim težnjama za promjenama, više škode nego koriste, ali njihova snaga ih uvijek izvuče iz neprilike u zadnji trenutak. Za okolinu su teški, u smislu da nemaju baš razvijen osjećaj tolerancije, a o popuštanju nema ni govora. Teže ka dominaciji i vlasti, gospodarenju i slušanje «drugog» njima ni u kom slučaju ne odgovara.
Tarot karta predskazuje uspjeh i moć, ako se pravilno usmjere i ne idealiziraju previše.

Dunja
Postovi: 178
Pridružen/a: ned stu 11, 2007 6:21 pm

uto ožu 31, 2009 6:39 pm

V Papa (21.04. – 20.05)

Glavne osobine rođenih pod tarot kartom V PAPA su reformatorski duh, odvažnost i strahovita energičnost. Imaju smisla za uživanje, nadareni su u sferi umjetnosti, a posebno se ističe talentiranost za razlikovanje dobrog od lošeg. Imaju «dobar ukus», što ih ponekad dovodi do neumjerenosti. Jaka volja, izdržljivost i njihova gotovo neiscrpna snaga, uzroci su nesvakidašnjih uspjeha u životu. Glavno polje gdje se ljudi rođeni u znaku Tarot karte PAPA žele afirmirati je LJUBAV i kad tu uspiju, sretni su tijelom i duhom. Ako ostanu bez ljubavi, duboko pate. Svi rođeni u znaku PAPE imaju veliku energiju, izdržljivost i volju za nečim novim. Ponekad njihov reformatorski duh odluta u pobunu, pa dobijaju nagon da ruše i uništavaju bez obzira na posljedice. Svjesni su svojih sposobnosti i znaju ih plasirati i istaknuti na najbolji način. Imaju prirodan dar izražavanja govorom i pisanom riječju i to znaju jako dobro iskoristiti za postizanje vlastitih ciljeva u životu. Vrlo je problematično kad dođe do sukoba između njihove težnje za slavom i želje za prepuštanjem emocionalnim zanosima i slastima života, iako i u tom trenutku znaju željeti prave stvari.
Sugestija Tarot karte PAPA je naučiti se ne rasipati svoju energiju na bezvrijedne stvari i prepuštati se velikom ekstremizmu, što ponekad baca u očaj. Ponekad su neodoljivo privlačni i neodoljivo odbojni u isto vrijeme, a posebno je naglašena nestalnost u intimnim vezama. Vole se baviti svojim duhom i imaju vlastitu teoriju o filozofiji života. Tim svojim stavovima snažno djeluju na okolinu. Na trenutke im se ispolji crta okrutnosti, a samim tim se budi želja za samoudovoljavanjem. Najbitnije je da u tom trenutku čvrsto stanu na zemlju i prihvate ograde konvencionalnog načina života. Najjednostavnije im je, kad nešto propadne, opravdati se pred sobom da su poduzeli sve da bi došlo do realizacije plana. Time se ne samo zavaravaju već i onesposobe da vide stvarne greške, te krenu u novu akciju na isti način, bez obzira što je pogrešno. Rezultati ovise o poduzetim mjerama. Imaju poriv ka neaktivnosti u ključnim trenucima, ali se brzo regeneriraju, jer shvate da ne mogu ništa postići bez rada. Tarot karta obećava uspjeh u svim sferama, pogotovo ako su svjesni svoje snage i znaju je upotrebljavati.


VI Zaljubljeni (21.05. - 20.06.)

Iskoristiti najdragocjeniji dar, bistar um i smisao za logiku, poruka je ove karte. Nastojati, da se pomoću konstruktivne snage dosegne nešto veće i više, treba biti zadatak svih rođenih pod ovom Tarot kartom. Vrlo su spretni u pismenim i usmenom izražavanju, a krasi ih okretnost i snalažljivost. Ljudi rođeni pod znakom ove karte vrlo su sugestivni i lako ih je nagovoriti bilo na dobro ili loše. Imaju veliku dozu sreće u praktičnim poduhvatima, iako nisu baš «bogati» duhovnom energijom. U principu imaju dobro mišljenje o vlastitoj korektnosti, pravednosti i poštenju, što ne mora biti u skladu sa onim što okolina misli. Imaju dosta mogućnosti da steknu materijalna dobra, ali i da ih izgube. Uvijek su puni velikih planova i dosta stvari započinju odjednom. Boli ih spoznaja da takva aktivnost ne donosi korist njima, već drugima. Sugestija je da, iako su «zdravog razuma» ukomponiraju tu i emocije da ne bi bili jednostrani, nekvalitetni, brbljivci i egoisti. S obzirom da su u određenoj životnoj fazi skloni netrepeljivosti, tvrdoglavosti i sitničavosti, imaju teškoće sa okolinom. Treba njegovati osjećaj davanja i primanja. U emocionalnoj sferi su vrlo osjećajni, a osobna sreća i osobne veze imaju za njih vitalnu važnost. Nisu skloni «lutanjima» u tim sferama, ukoliko se ne prepuste struji života i zastrane, pa ih drugi navedu na «lutanje». Treba prihvatiti lakšu stranu života i izbjegavati sve što opterećuje i čemu se nije doraslo, poručuje Tarot karta, a najmanje od svega treba isticati vlastitu važnost i značaj. Treba se osloboditi napetosti i prilagoditi se situaciji na najbolji mogući način. Potrebna je neprestana aktivnost.

Odgovorite
  • Info
  • Online

    Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.