kupke?

Post Reply
User avatar
Succubus Lilith
Posts: 44
Joined: Fri Mar 07, 2008 7:34 pm

ovako... ne znam objasnit pa će možda post biti konfuzan. pokušala sam naći neku kupku za ''obnavljanje'' tena i kože. naime, imam problema sa pjegama i flekama od sunca, hiperpigmentacijom i sl... međutim sve kupke koje sam do sada našla su ili vezane za uroke ili ljubavne ili za privlačenje nečeg trećeg... što mi ne treba. tako da bi bila zahvalna ako neko zna ima li toga što tražim... zapravo, ne mora biti kupka, može bilo što, kupka mi se činila najpraktičnija, zato mi je to i palo na pamet.
i... prije nego me neko ''prosvjetli'' da odem kod dermatologa i sl., bila već, jednostavno imam takvu kožu da sam svašta probala i nema puno koristi. a jako puno preparata mi i iziritira kožu (pa i preparati iz kućne radinosti) jer je preosjetljiva pa imam više štete nego koristi. sigurno se nisam probudila jutros sa idejom ''hej, danas bi mogla radit nešto na kompliciraniji način a što mogu napravit jednostavnije''.
anyway, ako netko zna nešto što bi pomoglo (nije bitno je li kupka ili nešto drugo) neka pliiiz odgovori.
unaprijed hvala.
nada
Posts: 200
Joined: Sun Apr 04, 2010 8:41 pm

raspitat cu se.
User avatar
Succubus Lilith
Posts: 44
Joined: Fri Mar 07, 2008 7:34 pm

tnx, bilo što da uspiješ naći (ne mora biti baš kupka) bi mi bilo od velike pomoći.
nada
Posts: 200
Joined: Sun Apr 04, 2010 8:41 pm

Ako imate probleme sa pjegama i sa flekama na licu od sunca najbolje isprobajte kuvani bijeli dud, to je moja baka jos upotrebljavala u svoje vrijeme i ostavila nama kao tajnu ljepote---- dali pomazre neznam to sam nasla.

puno uspjeha
User avatar
Succubus Lilith
Posts: 44
Joined: Fri Mar 07, 2008 7:34 pm

gdje se može nabavit bijeli dud? kako ga skuham? kako se upotrebljava? please može više informacija?
tnx
nada
Posts: 200
Joined: Sun Apr 04, 2010 8:41 pm

http://teambushcraft.com/forum/index.php?topic=235.0

Pored toga, nalazi se u sastavu mnogih kozmetičkih preparata za izbjeljivanje kože, uklanjanje fleka i pjega jer sadrži inhibitore tirozinaze koji smanjuju sintezu pigmenta melanina.

Također se upotrebljava u sastavu preparata protiv starenja kože, za tretman kože oko očiju, za toniziranje, i za čišćenje lica.

Primjenjuju se uglavnom plodovi u obliku sirupa ili ekstrakta, listovi u obliku čaja, ekstrakta ili sirupa i korijen u obliku čaja ili u sastavu kozmetičkih krema.
http://djuliman.blogger.ba/arhiva/2009/09/14

nisam nista vise nasla.
Post Reply