VJEŠTIČJA BOCA

matisha
Posts: 5
Joined: Tue Aug 04, 2009 8:49 pm

Zanima me prilikom čega točno upotrebljavamo vještičju bocu,znam da služi za zaštitu no zanima me da li ima još ikakvo značenje? I što se točno u nju može stavljati? Da li imaju neki strogo određeni sastojci? Zahvaljujem na odgovorima!
BRATTIA
Posts: 12
Joined: Thu Oct 08, 2009 2:53 pm
Location: Split & Otok Brač

matisha wrote:Zanima me prilikom čega točno upotrebljavamo vještičju bocu,znam da služi za zaštitu no zanima me da li ima još ikakvo značenje? I što se točno u nju može stavljati? Da li imaju neki strogo određeni sastojci? Zahvaljujem na odgovorima!
Pa ako mislimo na istu stvar....
mislis li na onu sta se zakopava pa ti služi kao zastita?

napuni do pola boce oštrim predmetima(staklo, čavli, igle.....) i onda trebas.....znam da zvuči odvratno.....urinirat u nju...............barem sam ja tako čitao.....ako sam u krivu nek me netko ispravi. ;)
User avatar
Baphomet
Posts: 326
Joined: Thu Nov 15, 2007 10:19 am
Location: Pula
Contact:

(prijevod iz knjige "Witcha: a Book of Cunning" : Nathaniel Harris)

Vještičja boca

Sastojci : boca (najbolje zelena), nekoliko čičaka, trnovi, kopriva,
igle. Naugodne, odvratne, opasne i otrovne stvari. Crveni konac,
vlastiti urin, kosa, nokti...itd.

Sve to ulazi u vještičju bocu koja može biti ukrašena sa nekim tradicionalnim licem. Rezultat je talisman koji će štitit vas i vašu kuću od zlih utjecaja. Zakopajte je negdje pred ulazna vrata, zazidajte ili je sakrijte ispod ulaznog trijema. Tradicionalno se takva boca objesi o vrata ili prozor sa crvenim koncem.

Slična se boca može napraviti, prokleti i odrediti da vraća nazad čaroliju koje je već napravljena. U tom se slučaju boca stavi u vatru, prije toga se začepi tako da zrak ne može izlaziti iz nje i da se sadržaj boce kuha i širi. Šireći se razbiti će bocu a samim time i čaroliju koja je bačena.

Ta je tehnika zapisana u Sadducismus Triumphatus - ili Cijelokupni i Jednostavan Dokaz koji se tiče Vještica i Prikaza, od Josepha Glanvila, 1681.

Tradicionalna je vještičja boca sedamnaestog stoljeća obično koristila lice Bellarmina. To su glinene vaze visoke oko 20-tak cenitmetara koje su bile napravljene u obliku lica sa bradom koje je trebalo biti lice Bellarmina koji je bio zloglasni Katolički Inkvizitor. Dosta je takvih vještičjih boca nađeno koje su sadržavale igle i oštre premete.
Welcome twilight. Welcome blackness. Welcome inky night. Only in darkness can I see your soul.
matisha
Posts: 5
Joined: Tue Aug 04, 2009 8:49 pm

Da,tako sam i ja čitala nešto da treba u nju urinirati,dakako da nije baš zgodno..također sa čitala da se stavljaju i nokti,kosa,razbito suđe...no ima li neki tocan broj tih čavala ili se samo samo puni dopola? Zanima me baš radi osobne zaštite..
User avatar
Baphomet
Posts: 326
Joined: Thu Nov 15, 2007 10:19 am
Location: Pula
Contact:

Nije bitan broj, napuni koliko misliš da je dovoljno.
Welcome twilight. Welcome blackness. Welcome inky night. Only in darkness can I see your soul.
User avatar
tallamasca
Posts: 943
Joined: Sun Oct 28, 2007 2:32 pm
Location: Split

E ja to napravit ne mogu... ja zivim u stanu... a nemam bas volje kopat beton.... :D al cini mi se zaniljivo
"From that crazy night I'll never forget my love..."
Without Face: "Tallamasca"
Naergon
Posts: 8
Joined: Thu Jan 28, 2010 8:56 pm

Ja.sam.koristio.jednu.al.za.banishing.
Samo.u.moju.nisu.išle.te.stvari.nego.4.thieves.vinegar
Čavli.se.stavljaju.za.War.water.koja.se.može.koristit.za.zaštitu.ili.za.stavljanje.uroka,zavisi.od.daljnjih.sastojaka
selenia
Posts: 17
Joined: Tue Oct 19, 2010 10:04 pm

Tallamasca, mozes u veliku teglu na balkonu. Posadi mini čempres ili slično :D. Ja još nisam, ali budem. Nekako mi se proljeće čini dobro vrijeme za to.
Gwydion
Posts: 300
Joined: Tue Oct 16, 2007 11:18 pm

tallamasca wrote:E ja to napravit ne mogu... ja zivim u stanu... a nemam bas volje kopat beton.... :D al cini mi se zaniljivo
Čuj, ne puniš ti butan bocu. Dakle to ne mra biti ogromna boca, može i neka manja. Od pola litra recimo. A sad, čuj iviš u stanu... imaš li neku večiku saksiju i u njoj recimo kaktus? Ako imaš to se zhakopava u saksiju sa kaktusom... na primer ;)
Gwydion
Posts: 300
Joined: Tue Oct 16, 2007 11:18 pm

selenia wrote:Tallamasca, mozes u veliku teglu na balkonu. Posadi mini čempres ili slično :D. Ja još nisam, ali budem. Nekako mi se proljeće čini dobro vrijeme za to.
Kaktusi služe za zaštitu, potpadaju pod mars. Kako rekoh u prošloj poruci, praktikuje se kaktus za zakopavanje, no ako ima neki fikus ili šta ja znam šta, i to je isto zemlja, a saksija je tu velika...
Post Reply