Mjesto obavljanja rituala

Odgovorite
matisha2
Postovi: 2
Pridružen/a: čet kol 06, 2009 2:53 pm

pet kol 07, 2009 1:59 pm

Molim vas ako mi možete malo pomoći i pojasniti neke tehnike rada.Već se dugo zanimam za magiju i čitam dosta literature koje sam i sama prikupila.No zanima me da li se rituali moraju uglavnom obavljati van kuće,npr.u prirodi i slično? Kako vi radite svoje rituale,čula sam da neki imaju svoja mjesta po šumama gdje nalaze mir i imaju posebnu jaču vezu s prirodom i onamo odlaze..I ako itko zna,ima li igdje u Zagrebu kakvo mjesto gdje se može doći do još neke literature ili ikakvih pomagala? Kolegica mi je savjetovala Novu arku,onda sam i bila ,no nemaju bas neki prezanimljivi sadržaj....Hvala unaprijed na odgovorima!

witch.
Postovi: 10
Pridružen/a: sub kol 01, 2009 4:44 pm

pet kol 07, 2009 10:00 pm

matisha2 je napisao/la:Molim vas ako mi možete malo pomoći i pojasniti neke tehnike rada.Već se dugo zanimam za magiju i čitam dosta literature koje sam i sama prikupila.No zanima me da li se rituali moraju uglavnom obavljati van kuće,npr.u prirodi i slično? Kako vi radite svoje rituale,čula sam da neki imaju svoja mjesta po šumama gdje nalaze mir i imaju posebnu jaču vezu s prirodom i onamo odlaze..I ako itko zna,ima li igdje u Zagrebu kakvo mjesto gdje se može doći do još neke literature ili ikakvih pomagala? Kolegica mi je savjetovala Novu arku,onda sam i bila ,no nemaju bas neki prezanimljivi sadržaj....Hvala unaprijed na odgovorima!
Ne. Nije potrebno obavljat rituale izvan kuče (u prirodi i sl.) već to možeš radit kod kuće. Najbolje u nekoj prostoriji u kojoj se osjećaš najsigurnije - preporučam sobu.
Istina je da je preporučljivo radit rituale u prirodi -u domu vještičjem. Tamo imamo mora, tišinu. Sve kako bi trebalo biti. No to nije nužno.
Mir može pronači u svojem domu u kojem živimo.

Za mjesta za literaturu - knjižnica ili knjižara.
Otiđi do obližnje knjižnice i pogledaj popis knjiga pod odjeljkom "Okultizam" jer bi tamo mogla naći potrebne knjige.
Pazi da ne posudiš krive knjige jer različit autor ima različite stavove prema magiji i svatko piše na svoj način.
Preporučujem ti knjigu "Vještičje umijeće" od R. Bucklanda.
Ona je, kao neki vrsta vodiča, savršena knjiga za početnike koji tek uče.
Ili otiđi u neku knjižaru, pogledaj popis knjiga i kupi ako ti se svide.
Možeš nam reči koju knjigu misliš kupiti, kako nebiu kupila "mačka u vreči".

Napisala si "pomagala", koja tražiš. Hmmm. Ako misliš na ritualni pribor on ti na početku nije toliko potreban. No kasnije možeš sama/sam napraviti neki pribor (štap od lijeske i sl.) svojim rukama.

Nadam se da sam pomogao. Pozdrav

matisha2
Postovi: 2
Pridružen/a: čet kol 06, 2009 2:53 pm

uto kol 11, 2009 3:37 pm

Zahvaljujem se puno na odgovoru...Kod nas u Sisku po knjižnicama i knjižarama baš i nema dobrog sadržaja barem što se tiče ove teme,jako slabo! Ali svakako ću pokušati doći do knjige koja mi je preporučena.Imam još jedno pitanje.Kod nas u kući se u zadnje dvije godine događaju samo nesreće,smrtni slučajevi i slično.Zbilja mislim da je bačen neki urok jer sam po kući nalazila crne končiće u snopovima,izrezanu crnu kosu stavljenu u regal u šalicu,bačeno jaje pred kućni prag,pa žute ruže i slično...Jel ima ikakav način obraniti se od toga? Ja sumnjam na jednu osobu koja dolazi u kuću ali ne mogu da tvrdim...No sve što se događa već je nevjerojatno,čak razmišljamo i otići iz ove kuće....Mogu li ikako da prekinem lanac svih tih nesreća? Zahvaljujem na odgovorima!

witch.
Postovi: 10
Pridružen/a: sub kol 01, 2009 4:44 pm

uto kol 11, 2009 5:05 pm

matisha2 je napisao/la:Zahvaljujem se puno na odgovoru...Kod nas u Sisku po knjižnicama i knjižarama baš i nema dobrog sadržaja barem što se tiče ove teme,jako slabo! Ali svakako ću pokušati doći do knjige koja mi je preporučena.Imam još jedno pitanje.Kod nas u kući se u zadnje dvije godine događaju samo nesreće,smrtni slučajevi i slično.Zbilja mislim da je bačen neki urok jer sam po kući nalazila crne končiće u snopovima,izrezanu crnu kosu stavljenu u regal u šalicu,bačeno jaje pred kućni prag,pa žute ruže i slično...Jel ima ikakav način obraniti se od toga? Ja sumnjam na jednu osobu koja dolazi u kuću ali ne mogu da tvrdim...No sve što se događa već je nevjerojatno,čak razmišljamo i otići iz ove kuće....Mogu li ikako da prekinem lanac svih tih nesreća? Zahvaljujem na odgovorima!
Hm... Neki znakovi možda i nisu "uroci" no postoji mogućnost da je na vašu kuću bačen urok.
Što se tiče zaštite pročitaj ovo:
viewtopic.php?f=47&t=495

witch.
Postovi: 10
Pridružen/a: sub kol 01, 2009 4:44 pm

uto kol 11, 2009 5:11 pm


matisha
Postovi: 5
Pridružen/a: uto kol 04, 2009 8:49 pm

pon ruj 21, 2009 11:49 am

Ipak mi je od strane dvije osobe potvrđeno da imam bačenu crnu magiju na sebe od strane starije ženske osobe...Rekli su mi da je to najbolje liječiti zapisima iz kurana koji se drži u vodi i nekoliko dana se pije ta voda....Znaci moje sumnje su se ipak potvrdile...Ne znam jesu li djelotvorni rituali za zaštitu sebe i kuće koji se mogu naci na netu?

Avatar
tallamasca
Postovi: 943
Pridružen/a: ned lis 28, 2007 2:32 pm
Lokacija: Split

pon stu 23, 2009 3:24 am

ovisi koji ritual radim. ja neke rituale izvodim na otvorenom a neke u zatvorenom prostoru. sve ovisi o kojem se ritualu radi.
"From that crazy night I'll never forget my love..."
Without Face: "Tallamasca"

Odgovorite
  • Info
  • Online

    Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.